Orban srpsku Vladu na ručak odvezao tramvajem (VIDEO) (FOTO)

U Budimpešti je danas održana četvrta po redu zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske

  • 3

Mađarski premijer Viktor Orban priredio je iznenađenje srpskoj delegaciji na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, koju je na ručak, priređen u njihovu čast, odvezao starim tramvajem kroz budimpeštanske ulice.

Odnosi Srbije i Mađarske na istorijski najvišem nivou: Potpisano 10 sporazuma (FOTO)

Nakon sednice dve vlade Orban je koleginicu Anu Brnabić i članove srpske vlade tramvajem odveo do mesta na kojem je organizovao ručak.

Foto: Vlada Srbije

U Budimpešti je danas održana četvrta po redu zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske, na čijem dnevnom redu su bili započeti projekti, regionalna saradnja i unapređenje sveukupnih bilateralnh odnosa Beograda i Budimpešte.

Foto: Vlada Srbije

Ovaj format političke saradnje Srbije i Mađarske ustanovljen je u Beogradu u julu 2014, zatim je Budimpešta bila domaćin 2015. da bi treći susret bio organizovan u novembru 2016. godine u Nišu.

Foto: Vlada Srbije

Takav oblik saradnje Srbija i Mađarska praktikuju najčešće u odnosu na sličnu praksu u okruženju, a jedino Nemačka i Francuska dva puta godišnje, u proleće i jesen, organizuju zajedničke sednice svojih vlada radi usklađivanja međudržavnih interesa.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    9. februar 2018 | 22:52

    Pa nasi se nikada ne voze tramvajem! Blindirana i naj luksuznija kola voze nasu elitu !Kakva skromnost ,treba da vidi kako se zivi i trosi kod nas a gde stanuju to je tek !!!!!!!!

  • ветеран

    10. februar 2018 | 08:51

    Па ни господин Орбан се не вози транвајем, у свакодневном жовоту, поготово не старим. Лупетања неких људи понекад вређа интелигенцију. Овим је хтео да искаже посебну добродошлицу и покаже степен пријатељства два народа, у новијој историји.Само неки људи то никад неће схватити, јер су негативци, по пририди.

  • kod nas je sve problem

    10. februar 2018 | 21:08

    u Madjarsko je sve cakum pakum i cisto. ne znam kako to postizu. Steta da ne umemo da ih uzememo da rade to za nas bar dok nas ne nauce.Poslati nekog da uci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA