MESEC DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Šta do sada znamo o istrazi (VIDEO)

Ovo su ključni detalji koji su nama do sada poznati iz istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative "Srbija, sloboda, pravda"

  • 11

Glavna saradnica Olivera Ivanovića, Ksenija Božović, posle mesec dana od ubistva svog bliskog saradnika, je izjavila za agenciju Beta, da je razočarana tokom istrage i poručila da je potrebno da se u istragu zajednički uključe i Beograd i Priština, ako žele da rasvetle ubistvo.

-Dug je vremenski period prošao, a nismo dobili ništa zvanično ni od jedne institucije, čak ni opremu koju su nam uzeli u istrazi nisu vratili, a odgovor je da je sve u inostranstvu- rekla je Božović.

Foto: AP/Tanjug

PRAVDA STIGLA KASNO: Sud u Kosovskoj Mitrovici odbacio optužnicu za ratne zločine protiv Olivera Ivanovića

Advokat Nebojša Vlajić ocenio je za agenciju Beta da je vreme da se nadležne institucije oglase i porodici i javnosti kažu čime istraga raspolaže.

- Vreme je da se kaže čime istraga raspolaže, ako nemaju ništa konkretno neka to i kažu - rekao je Vlajić i dodao da o istrazi može da se čuje samo od političara, ali ne i od nadležnih institucija.

Vlajić je rekao da nema nikakvih podataka o toku istrage.

-Vreme je da nadležni nešto zvanično kažu- policija i tužilaštvo, a ne političari- rekao je Vlajić.

Foto: Tanjug/Boki

Predsednik Kosova Hašim Tači je juče izjavio da će počinioci ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, sloboda, pravda" Olivera Ivanovića biti otkriveni, a kao i da će istina nekoga boleti.

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Khal Drogo

    16. februar 2018 | 14:30

    Након мучког убиства Оливера Ивановића, 3 ствари су извјесне. Убиство никад неће бити расвијетљено. Уосталом, на Косово и Метохији, починиоци нити једног злочина над Србима нису откривени, нису чак откривени ни они који су скрнавили манастире или надгробне споменике (а то и није било тешко), па када ти нису откривени, сумануто је овдје очекивати резултате. Друго, у овој творевини ће искористити ово убиство како би спровели чистку полицијских кадрова, наравно српских, и они који неће бити слепи послушници ових у Приштини биће уклоњени и замјењени лојалнијим. Већ је почело. Треће, паралелно ће пратити то спинови, селективно ће се извлачити изјаве Оливера, оне које би требале етикетирати те пожељне кривце (ту су увијек добар избор неки проказани кримоси), и већ преко медија исконструисати ко би могао стајати иза убиства. Занимљиво, у свакој изјави се искључује етнички мотив (на КиМ???), оно ма гдје би то Албанци. Да подсјетим, Оливер је био изложен на основу лажне оптужнице прогону, и чамио је у њихово казамату. Овдје и није тешко сабрати 2+2.

  • Gogi

    16. februar 2018 | 14:18

    Boze ne mogu da verujem da vi verujete njihovim institucijama?! Šta je do sad rešeno od Srpskih ubistava dole na Kosovu? Ništa tako će ovo ubistvo da prodje!!!

  • Beki

    16. februar 2018 | 15:58

    Kada otkriju sva ubistva i nalogodavce u prehodnom periodu u Srbij tada ce i ovo ubistvo.To znaci NIKAD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA