Brnabić putuje u London na Investicioni samit, videće se i sa Terezom Mej (FOTO)

Samit će otvoriti predsednik EBRD-a Suma Čakrabarti, britanski ministar finansija Filip Hamond i Bojko Borisov, premijer Bugarske, koja predsedava Savetu EU

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće na Investicionom samitu Zapadnog Balkana, koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), 26. februara u Londonu.

Brnabić neprijatno iznenađena izjavom Pahora o KiM

Samit će otvoriti predsednik EBRD-a Suma Čakrabarti, britanski ministar finansija Filip Hamond i Bojko Borisov, premijer Bugarske, koja predsedava Savetu EU. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, skupu će prisustvovati predsednici vlada regiona Zapadnog Balkana, ministri, vodeći privrednici i investitori.

Premijerka Brnabić učestvovaće na panelu premijera Zapadnog Balkana, na kojem će govoriti o prioritetima Srbije, viziji i značaju regionalne saradnje, kao i značajnim regionalnim projektima.

Takođe, predstaviće mogućnosti i povoljnosti ulaganja u Srbiji.

Premijerka će govoriti i na panelu o povezivanju u regionu, o digitalnoj agendi za region Zapadnog Balkana.

Tokom boravka u Londonu, planiran je susret premijerke Brnabić sa predsednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem, kao i ekspertima EBRD-a sa kojima će razgovarati o projektima u Srbiji.

Takođe, Brnabić će prisustvovati prijemu koji će, za predsednike vlada regiona Zapadnog Balkana, organizovati britanska premijerka Tereza Mej.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Predsednica Vlade Srbije prethodno je danas razgovarala sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu, kao i o predstojećem EBRD investicionom samitu zemalja Zapadnog Balkana, u Londonu.

Iz Vlade Srbije je saopšteno da je na sastanku potvrđen značaj Investicionog samita, što je prema premijerkinim rečima dokaz konkretnog zalaganja evropskih i međunarodnih institucija u pružanju podrške zemljama Zapadnog Balkana, sa ciljem brže integracije u Evropsku uniju, a istovremeno i prilika da se investitorima pošalje jasna poruka o velikom ekonomskom potencijalu regiona.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Premijerka Brnabić još jednom je istakla da je prioritet Srbije održavanje mira i stabilnosti u regionu i izrazila očekivanje da će Samit o Zapadnom Balkanu, u okviru Berlinskog procesa, koji se održava 10. jula u Londonu, doprineti daljem napretku u regionalnoj saradnji.

Ona je zahvalila na podršci Velike Britanije evropskim integracijama Srbije i regiona Zapadnog Balkana u Uniju, što doprinosi većoj stabilnosti ovog dela Evrope.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA