Francuska želi da bude lider u podršci Srbiji za EU: Dačić u Parizu sa kolegom Drijanom

Dačić je nakon sastanka sa francuskim kolegom izjavio da je interes Srbije da jača partnerstvo sa zemljom s kojom je potpisala, kako je podsetio, Sporazum o strateškom partnerstvu

  • 16

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom evropskih i spoljnih poslova Francuske Žan-Ivom Le Drijanom s kojim je razgovarao o jačanju bilateralne saradnje dve zemlje, podršci Srbiji na njenom evropskom putu i rešavanju pitanja oko Kosova i Metohije.

Ministar spoljnih poslova osudio "velikoalbanske izjave" Edija Rame: Zašto EU ne reaguje?

Dačić je nakon sastanka sa francuskim kolegom izjavio da je interes Srbije da jača partnerstvo sa zemljom s kojom je potpisala, kako je podsetio, Sporazum o strateškom partnerstvu.

Ministar mi je rekao da Francuska želi da bude lider u podršci Srbiji na putu ka EU. Srbija je svesna obaveza koje ima na tom putu i potrebe da nastavi sa reformama - kazao je prvi potpredsednik vlade koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Francuskoj.

Foto: Tanjug/F.de La Mure/MEAE

Dačić je naveo da je u razgovoru dvojice zvaničnika izražena zajednička želja da se na miran način i u dijalogu rešavaju sva otvorena pitanja na Balkanu, pa i pitanje Kosova i Metohije.

- Siguran sam da ćemo imati dovoljno razumevanja od našeg starog saveznika Francuske za želju Srbije da se dođe do rešenja koje će uvažavati interese svih strana na KiM i koje će samim tim biti osnova za dugotrajan mir i stabilnost u regionu - uveren je Dačić.

Kako je rekao, na sastanku je istaknuto i da je ova godina veoma značajna za podsećanje na staro savezništvo između Srbije i Fancuske, a to je stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata.

- U tom smislu se sa velikom pažnjom može očekivati uzvratna poseta mog kolege 12. i 13. aprila koja treba da bude uvod za posetu francuskog predsednika Makrona Srbiji koja bi trebalo da usledi do kraja godine - rekao je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    20. februar 2018 | 18:19

    Da su nam iskreni prijatelji sigurno ne bi priznali jednostrano proglašenu nezavisnost crne rupe u Evropi.

  • SrbIN

    20. februar 2018 | 21:59

    Nekada su nam bili prijatelji Sada klimaju glavom i rade šta kaže veliki brat. Nama kao svi pomažu a jedini prijatelj iz EU su oni koji nisu priznali nezavisnost

  • OkO

    20. februar 2018 | 19:58

    Nisu u stanju da pomognu sebi a kamo li nama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA