Brnabić u Boru i Zaječaru: Privatan biznis rešenje za nezaposlenost

Premijerka je podsetila da će od 1. oktobra nove firme biti oslobođene plaćanja poreza

  • 12

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas Bor i Zaječar gde je sa rukovodstvom opštine razgovarala o projektima za podsticanje lokalne privrede, kao i o mogućnostima za pokretanje privatnog biznisa.

Vučić u Bugarskoj: Srbija za kompromisno rešenje kosovskog problema (FOTO)

Premijerka je podsetila da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu objavilo poziv za finansiranje projekata jedinica lokalne smaouprave, koji traje do 15. marta, a za koji je izdvojeno 320 miliona dinara, od čega je 80 odsto predviđeno za projekte komunalne infrastrukture.

Brnabić je poručila da je veoma važan ravnomerni regionalni razvoj, podsećajući da se prethodna vlada fokusirala na jug centralne Srbije i Niš, koji je postavljen na noge, a da se sada fokusira na druge gradove, poput Kragujevca, Loznice...

- Tu pokušavamo da dovedemo veće investitore, ali i da skrenemo pažnju lokalnoj samoupravi da se bavi preduzetnicima i malim i srednjim preduzećim na lokalu - rekla je ona i dodala da će biti otvorene nove kreditne linije za preduzetnike i mala i srednja preduzeća.

Kako u Boru nezaposlenost i dalje dostiže gotovo 23 odsto, Brnabićeva je razgovarala o podsticajima koje Vlade Srbije daje za otpočinjanje privatnog biznisa.

Ona je podsetila da će od 1. oktobra nove firme biti oslobođene plaćanja poreza, odnosno da će svi koji duže od šest meseci na birou čekaju posao, kao i mladi koji završe srednje stručne škole ili fakultete u prve dve godine poslovanja biti oslobođeni plaćanja poreza, ukoliko se, naravno, odluče, da započnu privatni biznis.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. Beli

    24. februar 2018 | 09:27

    Pa idi ti radi kod privatnika. Kod privatnika nemas pravo na godisnji odmor, nemas pravo da se razbolis, nemas pravo da budes prijavljam da ti ide radni staz. Imas samo pravo da radis za 200 evra.

  • B

    24. februar 2018 | 15:41

    Će bizmismeni budemo svi.

  • Srbin

    24. februar 2018 | 13:49

    Hoće da prodaju Borski Basen,a nađena je najbogatija žila na svetu. Na toj lokaciji oni privilegovani već dugo kupuju zemlju. Srbiju može da spasi samo Islandski scenario

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA