≫ 

Izvinjenje ministra Zorana Đorđevića svim ženama: To nisu ni moje, a ni vrednosti Vlade Srbije

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, koje vodi potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, smatra neprimerenim citat koji je ministar Zoran Ðorđević danas "poklonio" ženama Srbije povodom 8. marta

  • 13

- Ovim putem želim da se izvinim svim građankama Srbije, koje sam danas nenamerno uvredio pročitavši pesmu Jovana Dučića. Neoprezno citirana pesma je uvredila žene, što ni jednog trenutka nije bila moja namera - izjavio je Zoran Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja povodom njegovog današnjeg obraćanja ženama.

ZORANA PONOVO UDARILA NA ZORANA: Evo šta je sada Mihajlović zamerila kolegi iz Vlade

Ministar je danas bio domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije", a nakon uvodnih reči na tom skupu obratio se ženama i, kako je rekao, iskoristio priliku da pročita nekoliko citata Jovana Dučića i Ive Andrića posvećenih ženama, a na koje se osvrće Koordinaciono telo.

- Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše...Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje... Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem - naveo je između ostalog Ðorđević.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, koje vodi potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, smatra neprimerenim citat koji je ministar Zoran Ðorđević danas "poklonio" ženama Srbije povodom 8. marta.

U saopštenju dostavljenom medijima iz kabineta Zorana Đorđevića navodi se da je ministar nenamerno uvredio žene Srbije.

"Želim da se izvinim svim ženama koje je moj gest povredio.  To nisu ni moje, a ni vrednosti Vlade Srbije.

Ostajem duboko posvećen svemu što Vlada Srbije i predsednica Vlade čine na emancipaciji žena, osnaživanju njihovog položaja u društvu  i postizanju pune ravnopravnosti, što jeste jedna od onovnih vrednosi našeg društva."

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Деминер/РС/русофил

    8. mart 2018 | 23:25

    Овде је непримерено једино то што је Михајловић З. министар. Цитати су апсолутно примерени, иза њих су две интелектуалне громаде. А Зорана М. пих...

  • Igor

    8. mart 2018 | 22:42

    Glupost covek nije mislijo nista lose!

  • %+%

    9. mart 2018 | 00:10

    To nisu njegove reči, on je citirao. E sad kom se to ne dopada Đorđevic nije kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA