≫ 

Podneta inicijativa Skupštini grada: Da Beograd dobije ulicu, trg i spomenik SLOBODANA MILOŠEVIĆA

Miloševiću se u nedelju inače navršava dvanaesta godišnjica smrti, a ovu inicijativu je pokrenuo počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić

Aktivisti Udruženja građana „Sloboda“ i mladi aktivisti SPS-a podneli su inicijativu Skupštini grada Beograda da se Slobodanu Miloševiću u Beogradu podigne spomenik i da se po njemu nazove jedna ulica i trg.

Od prvog uličnog protesta protiv Slobodana Miloševića prošlo je 27 godina: Godišnjica devetomartovskih demonstracija

Miloševiću se u nedelju inače navršava dvanaesta godišnjica smrti, a ovu inicijativu je pokrenuo počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić.

Ista inicijativa je odneta u Predsedništvo Srbije.

Podnosioci inicijative smatraju da je Milošević jedan od najvećih državnika moderne Srbije koji nije dozvoljavao da bilo ko ponižava srpski narod, uveo je višestranačje, i branio jezemlju od NATO-a, kao i da postoji moralna obaveza da mu se na ovakav način građani Srbije oduže.

Miloševićeva vladavina prvi put je osporena 9. marta 1991. pogledajte šta bi se desilo da je on tada svrgnut?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    9. mart 2018 | 13:41

    Bravo za ideju i treba da jedna od centralnih gradskih ulica dobije ime po najboljem predsedniku Srbije, borcu protiv najveceg zla fasizma i globalizma, coveku koji se borio za svoj narod. Ali sile zla(nato) podpomognute domacim izdajnicima su ga utamnicile i ubile samo zato sto je voleo svoju zemlju i nije hteo da je ponizi i proda! Vecno ce ziveti predsednik Milosevic, jer veliki nikada ne umiru!!!

  • ZlatkA

    9. mart 2018 | 13:22

    ŽELIMO ULICU G-dina MILOSEVICA!

  • Gagi

    9. mart 2018 | 13:23

    Sramo i jadno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA