Za nas je FETA isto što i OVK na Kosovu i Metohiji: Marković u Ankari razgovarao sa turskim zvaničnicima (FOTO)

Lider Jedinstvene Srbije je podsetio da je Srbija pre dve godine kada je pokušan puč prva dala podršku turskom narodu i predsedniku Erdoganu

  • 7

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma razgovarao je u Ankari sa predsednikom Parlamenta Turske Ismailom Karamanom, zamenikom premijera Turske Hakanom Čavušogluom, predsednikom Odbora Parlamenta Turske za evropske poslove Mehmedom Gulpinarom, predsednikom parlamentarne grupe tursko - srpskog prijateljstva Mustafom Isenom i potpredsednikom vladajuće turske AK partije čiji je predsednik i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, Mehdijem Ekerom.

Korak do dolaska investitora koji će u Jagodini zaposliti 1.200 ljudi: Palma u Turskoj razgovarao sa privrednicima (FOTO)

- Srbija i Turska nikada nisu imali bolje odnose nego danas i to posebno nakon sastanka predsednika dve zemlje Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana. To su mi danas potvrdili svi moji sagovornici. Danas Srbija i Turska imaju razmenu od 900.000.000 evra i ona može biti mnogo veća, jer je politika otvorila vrata ekonomiji - rekao je Marković.

On je podsetio da je Srbija pre dve godine kada je pokušan puč prva dala podršku turskom narodu i predsedniku Erdoganu.

- Taj pokušaj puča je bio teroristički akt koji je izazvala Gulenova teroristička organizacija FETA. Za nas je FETA isto što i OVK na Kosovu i Metohiji. Za vreme pokušaja puča bačena je bomba na turski parlament od strane terorista i oni danas to čuvaju kao muzej. U Beogradu su srušene zgrade tokom NATO bombardovanja i mi imamo mnogo takvih muzeja i mi smo jedina država koja je bombardovana da bi se teroristi doveli na vlast - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

Kako je kazao, vera ne sme i neće biti prepreka našim odnosima, naglasivši da je Turska u budućnosti strateški partner Srbiji.

- Mi nismo komšije, ali danas imamo odnose kao da jesmo komšije i to odlične komšije. Naši predsednici su postigli velike dogovore. Prošlost je iza nas okrećemo se budućnosti i prijateljstvu Srbije i Turske - izjavio je predsednik turskog parlamenta, Ismail Karaman i naglasio i da je Markovićeva poseta još jedan doprinos tome.

Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

Turski vicepremijer Hakan Čavušoglu zahvalio se Draganu Markoviću Palmi na poseti i podršci Turskoj.

Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

Potpredsednik vladajuće turske AK partije Mehdi Eker prihvatio je Markovićev poziv da dve partije uspostave saradnju.

Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

Delegacija na čelu sa Draganom Markovićem Palmom obišla je industrijsku zonu u blizini Istanbula i napravljen je dogovor sa fabrikom čarapa Bonisoks da otvori svoju proizvodnju u Jagodini.

Dragan Marković Palma je u pratnji svog domaćina, poslanika u turskom parlamentu i visokog funkcionera AK partije Huseina Sahina obišao i Mauzolej Kemalu Paši Ataturku i poklonio se na grobu ocu moderne Turske.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mosad

    14. mart 2018 | 10:38

    Taj pokušaj puča je bio teroristički akt koji je izazvala Gulenova teroristička organizacija FETA. Za nas je FETA isto što i OVK na Kosovu i Metohiji. Za vreme pokušaja puča bačena je bomba na turski parlament od strane terorista i oni danas to čuvaju kao muzej. U Beogradu su srušene zgrade tokom NATO bombardovanja i mi imamo mnogo takvih muzeja i mi smo jedina država koja je bombardovana da bi se teroristi doveli na vlast A sta je bio odgovor od strane turskog kolege to nek kaze Palma il se boji da kaze

  • Majkl

    14. mart 2018 | 09:40

    Господин Марковић је изгледа заборавио да је Турска признала независно Косово, обећала његову максималну заштиту и подршку, као и да су се турски пилоти у оквиру НАТО-а, баш истакли приликом бомбардовања наше земље. Политика је чудо. Скоро па као и статистика.

  • Nataša

    14. mart 2018 | 10:53

    Taj isti Ataturk je reformisao Tursku I predvideo da jedna feudalna država ne može da opstane sama poražena I uništena ratom.Okrenula se Zapadu,reformisala,obrazovala,postala sekularna I opstala.Šra tražiti od Turske koja je priznala Kosovo?Gulen hoće da promeni vlast I nema nameru da odvoji deo teritorije Turske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA