Politička, ekonomska i naučna saradnja: Ana Brnabić ugostila potpredsednika Narodne skupštine Republike Koreje

Korejski zvaničnik Đu Sun Park istakao je da gleda na Srbiju kao na zemlju velikih potencijala za investicije, koju odlikuju kvalifikovana radna snaga i dobri uslovi za nova ulaganja

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa potpredsednikom Narodne skupštine Republike Koreje Đu Sun Parkom o razvoju ukupnih bilateralnih odnosa naše dve zemlje.

Srbija ne želi da ostavlja zamrznute konflikte novim generacijama: Brnabić sa Mičelom (FOTO)

Premijerka Brnabić je naglasila da su naši odnosi bliski uprkos geografskoj udaljenosti, da se zasnivaju na dobroj političkoj, ekonomskoj, ali i naučnoj saradnji. Zahvalila je na donacijama Republike Koreje, kao i na značajnoj finansijskoj pomoći u rešavanju problema migrantske krize. Ona je ukazala da Srbija snažno podržava dijalog Seula i Pjongjanga u rešavanju otvorenih pitanja, koji je, kako smatra, jedini način očuvanja stabilnosti na korejskom poluostrvu.

Aleksandar Vučić sa predstavnicima kompanije "Eseks Jurop", Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Srbija je veoma zainteresovana za nove investicije, a kao dobar primer unapređenja privredne saradnje je i današnje polaganje kamena temeljca za zgradu pogona južnokorejske kompanije "Eseks Jurop" za proizvodnju emajliranih bakarnih žica u Zrenjaninu.

Sagovornici su se saglasili da Srpsko-korejski informatički pristupni centar od samog otvaranja u Beogradu radi veoma aktivno i da će u saradnji sa njim biti izrađen Adresni registar Republike Srbije.

SLEDEĆE GODINE JUBILEJ - TRI DECENIJE DIPLOMATSKIH ODNOSA

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Koreje Đu Sun Park zahvalio je predsednici Vlade na gostoprimstvu i pozvao je da poseti njegovu zemlju uoči obeležavanja značajnog jubileja naredne godine - tri decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Republike Koreje.

Korejski zvaničnik istakao je da gleda na Srbiju kao na zemlju velikih potencijala za investicije, koju odlikuju kvalifikovana radna snaga i dobri uslovi za nova ulaganja, kako u privredu tako i u IT sektor, koji u njegovoj zemlji dostiže najviše standarde. Takođe očekuje intenzivniju saradnju u oblasti kulture, pogotovo posle uspešne manifestacije "Dani korejske kulture", koja je održana prošle godine u Beogradu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA