Srbija ne želi da ostavlja zamrznute konflikte novim generacijama: Brnabić sa Mičelom (FOTO)

Brnabić se zahvalila na podršci i naglasila da je Srbija posvećena dijalogu

  • 3

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o daljem napretku Srbije ka članstvu u EU, nastavku Briselskog dijaloga i temama vezanim za stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

Spremni smo da prihvatimo kompromis, ali ne i poniženje i urušavanje srpske države: Vučić posle razgovara sa Mičelom (FOTO)

Mičel je istakao da je Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona i izrazio podršku SAD daljem procesu pridruživanja Evropskoj uniji, kao i spremnost da pomognu u postizanju dogovora u okviru Briselskog dijaloga, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Brnabić se zahvalila na podršci i naglasila da je Srbija posvećena dijalogu, dodajući da Srbija ne želi da ostavlja zamrznute konflikte novim generacijama.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Sagovornici su se osvrnuli i na dugu istoriju diplomatskih i prijateljskih odnosa dve zemlje i saglasili se da dobre odnose treba dalje razvijati i unapređivati.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ВВП

    14. mart 2018 | 14:38

    Па ај да дамо онда свима све? Лепо решавате проблеме....

  • Ivan

    14. mart 2018 | 15:49

    Šta ima da se upušta sa tim Amerikancem u debatu po n radi po svom mi treba jasno glasno da im pokažemo zube uz pomoć Rusa ako oni žele da nam pomognu i to brzo nema čekanja a EU je daleko

  • Srpkinja

    14. mart 2018 | 22:14

    Bolje zamrznute konflikte od odricanja svoje teritorije! Vremena se menjaju u nasu korist! Amerima treba reci: ako ih toliko volite, vodite ih u ameriku i tacka!!! Kosovo je Srbija!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA