Ministri nisu "bogom dani" a ni predsednik vlade: Brnabić o rekonstrukciji Vlade

Ona je dodala da je najprirodnije, kao i u svim zemljama sveta, da o rekonstrukciji prvo razgovara sa predsednikom najjače stranke

  • 73

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je rekonstrukcija vlade uvek otvoreno pitanje. Rekonstrukcija vlade je uvek otvoreno pitanje, ta politika je dobra i dobro je da je to tema, rekla je Brnabićeva gostujući na TV Pink i dodala da će o tome prvo razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, jer je on i predsednik Srpske napredne stranke koja je stožer vlade.

Politička, ekonomska i naučna saradnja: Ana Brnabić ugostila potpredsednika Narodne skupštine Republike Koreje

Ona je podsetila da ministri nisu "bogom dani" a ni predsednik vlade.

- Ako imate probleme, menjate tim da bi dali rezultate. Ne možete čekati četiri godine i gubiti toliko od života gradjana. To je ozbiljna tema koja pokazuje ozbiljnu državu - navela je premijerka.

Ona je dodala da je najprirodnije, kao i u svim zemljama sveta, da o rekonstrukciji prvo razgovara sa predsednikom najjače stranke.

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

Brnabić veruje da će Evropska unija prepoznati ogromnu želju, rad i fleksibilnost Srbije da nadje kompromisno rešenje pitanja Kosova i Metohije.

- Srbija ne može iz ovoga izaći kao apsolutni gubitnik. Srbija više nije slaba ni ekonomski, ni poltički, ni društveno i ne može se ucenjivati - kazala je Ana Brnabić za televiziju Pink.

Ona je rekla da je sa američkim zvaničnikom Vesom Mičelom razgovarala o Kosovu, odnosno o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

- Ni za koga nije tajna da imamo različite stavove sa SAD po pitanju Kosova i Metohije. Ja se uvek trudim da kao nova u politici, koja ne razmišlja toliko politički, već zdravorazumski, pokušam da zdravorazumski objasnim da to što oni štite i predlažu nema naročitog smisla i podlogu u standardima - kazala je Ana Brnabić.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Izrazila je zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kako je navela, najveći teret u rešavanju kosovskog pitanja preuzeo na sebe i time učino veliku uslugu Vladi Srbije oslobodivši joj veliki prostor da se bavi ekonomskim i drugim lakšim temama.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niki

    15. mart 2018 | 13:00

    Bilo ko od ministra ko ne obavlja svoj posao kako treba moze i treba biti zamenjen

  • Toma

    15. mart 2018 | 09:35

    Ono sto je meni super kod SNS-a je upravo ovo - da ce oni traziti za svaku funkciju najboljeg coveka koji moze da taj posao obavlja.

  • dada

    15. mart 2018 | 10:06

    Slazem se,niko nije nezamenljiv,rekonstrukcija Vlade znaci da neki ministri napustaju,drugi novi dolaze...tako to ide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA