Vulin i francuski ambasador prvi put "oči u oči" posle spornog pisma (FOTO)

Francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni izjavio je danas da je sa srpskim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom u odličnim odnosima i da između njih nema nikakvih razmirica

  • 4

Mondoloni je, naime, juče boravio u Kragujevcu, gde je rekao da već 15 dana čeka odgovor od ministra Vulina na pismo koje mu je uputio zbog problema u vezi sa francuskom kompanijom Trigano u tom gradu.

Mediji su tu njegovu konstataciju preneli kao nagoveštene "varnice" između ambasadora i ministra.

Foto: Ministarstvo odbrane

- U trenutku kada obeležavamo mnogo značajniji događaj - obeležavanje stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata - ovo pitanje nema smisla jer nema apsolutno nikakvih problema između Ministarstva i Ambasade - rekao je Mondoloni, u odgovoru na pitanje novinara u vezi s njegovom jučerašnjom izjavom o francuskoj kompaniji "Trigano".

Mondoloni je danas istakao da Francuska želi da investira u Srbiji jer Srbija ima potencijala za rast, te da je odlična francuska kompanija odlučila da investira u našoj zemlji.

Ta kompanija je, kaže omogućila otvaranje više od 200 radnih mesta i želi da se razvija, ali za to joj je potrebno da se proširi.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Kao ambasador, ja pomažem francuskim kompanijama pa sam pitao Ministarstvo odbrane da nam u ovom slučaju pomogne. Predmet se nastavlja i nadam se da ćemo naći zadovoljavajuće rešenje - zaključio je Mondoloni.

Inače, Tanjugu je sinoć iz Ambasade Francuske pojašnjeno da je Mondolini u Kragujevcu "samo napomenuo" da je pre dve nedelje pisao Vulinu u vezi s kompanijom "Trigano".

Mediji su, naime, prethodno preneli da je Mondoloni juče, tokom posete Kragujevcu, rekao da 15 dana očekuje odgovor Vulina na pismo koje mu je poslao zbog problema francuske firme "Trigano" s kupovinom zemljišta čiji je vlasnik Ministarstvo odbrane Srbije i napomenuo da bi kompanija mogla da se razvija i na drugom mestu ako ne reši problem u Kragujevcu.

Foto: Ministarstvo odbrane

- U vezi s tom temom, ambasador je samo napomenuo da je pisao pre dve nedelje ministru Vulinu. Uostalom, što se odgovora u vezi ovakvih predmeta tiče, rok od nekoliko nedelja za odgovor nije nimalo neuobičajen - rečeno je sinoć Tanjugu u Ambasadi.

Ambasador Francuske u Srbiji je u Kragujevcu boravio u sklopu obeležavanja meseca Frankofonije, i tom prilikom se sastao sa čelnicima grada i razgovarao o saradnji naše dve zemlje na svim nivoima, s naglaskom na odnose uspostavljene s tim gradom.

Ambasador je, između ostalog, tokom posete rekao da je francuska kompanija "Trigano" pre nekoliko godine u Kragujevcu kupila nekadašnju "Zastavu INPRO", proizvođača prikolica, i zaposlila 220 ljudi, te da je zainteresovana da se razvija, ali da ima problem s kupovinom zemljišta.

U razgovoru s predstavnicima grada Kragujevca, Mondoloni je, preneli su lokalni mediji, rekao da bi to preduzeće, u slucaju da se ne pronađe rešenje, moglo da odluči da se razvija negde drugde, u nekoj drugoj zemlji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T-19

    16. mart 2018 | 17:13

    Ma bre sram te bilo, koliko Srba je izginulo zbog vas Francuza, pa ste nas jos i bombardovali, sramota!

  • Miki

    16. mart 2018 | 19:34

    Nisu svi francuzi isti ovaj je bahat i mislu ako je ambasador da moze da radi sta oce i da proziva svakog taki su tajkuni i kod nas ovakve neinteresuje ni francuska ni Srbija samo svoj interes.

  • Trig

    16. mart 2018 | 18:26

    Francuzi?Daleko im lepa kuca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA