NEMA NAPRETKA u novoj rundi tehničkog dijaloga Beograda i Prištine

Evropska komisija u saopštenju je podsetila obe strane da je napredak u normalizaciji odnosa ključni element na njihovom evropskom putu

  • 8

U novoj rundi pregovora Beograda i Prištine na tehničkom nivou u Briselu nije ostvaren dalji napredak, saopštila je danas Evropska komisija i pozvala dve strane da pojačaju napore za primenu dogovorenog.

Zbog ova 3 RAZLOGA ovo proleće u Srbiji biće NAJVRELIJE u poslednjih 15 godina

Evropska komisija u saopštenju je podsetila obe strane da je napredak u normalizaciji odnosa ključni element na njihovom evropskom putu.

Glavni pregovarači iz Beograda i Prištine Marko Đrić i Avin Arifi sa svojim timovima sastali su se u Briselu od 19. do 21. marta na razgovorima na tehničkom nivou uz posredovanje Evropske unije.

Oni su nastavili ranije razgovore o još neprimenjenim dogovorima dve strane postignutim u okviru dijaloga koji se vodi uz pomoć Evropske unije, posebno o sporazumu o Zajednici/Asocijaciji srpskih opština, energetici, mostu u Mitrovici, integrisanom upravljanju granicama i slobodi kretanja, navodi se u saopštenju portparolke Evropske komisije Maje Kocijančić.

Printksin: Tanjug

- Dok su pregovori bili temljni, nije ostvaren dalji napredak. Evropska unija poziva obe strane da pojačaju napore u radu na primeni dogovora, podsećajući da je napredak u normalizaciji odnosa ključni element na njihovom evropskom putu - navodi se u saopštenju.

Prethodni dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou, uz posredovanje EU, održan je krajem februara posle više od godinu dana pauze.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MANEŠTANI

    21. mart 2018 | 14:02

    Nema napredka u pregovorima dok je Kosovo okupirano i dok je Američka vojna baza na Kosovu. Da bi se to vratilo u okrilje Srbije trebati će vremena i promena balansa snaga i interesa u svetu. Sami smo nemoćni protiv svih ovih koji nas tlače i uslovljavaju. Ovo će dugo trajati, a za rešenje će ono pravo trebati će nažalost žrtve ,jer ništa u istoriji nije bilo bez žrtava. Nažalost nemoguće ih je izbeći da bi neko bio srećan i miran.

  • Milk

    21. mart 2018 | 14:12

    Nema napretka u pregovorima a nikad nece ni biti jer EU i Amerika polaze sa tim da je Kosovo nezavisna drzava a mi da je nasa teritorija, samo me zanima kad bi se kojim cudom Kosovo vratili u okvir Srbije sta bi sa tolikim šiptarima sta treba da zavladaju i sa ostatkom Srbije

  • Laki

    21. mart 2018 | 13:59

    Obe strane????? Pa dokle više.. Ma napuštaj to bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA