Makron do kraja godine u Srbiji: Brnabić najavila i posetu francuskog šefa diplomatije

Ona je naglasila da je Francuska zemlja sa kojom Srbija ima blisko partnerstvo i prijateljstvo i da na osnovu toga ekonomska saradnja može da bude još mnogo bolja

  • 1

Premijerka Srbija Ana Brnabić je izjavila danas je ugovorom o koncesiji beogradskog aerodroma Nikola Tesla sa francuskim Vansi erportsom otvoreno novo poglavlje u saradnji dve zemlje i da bi do kraja godine predsednik Francuske Emanuel Makron trebalo da poseti našu zemlju.

Brnabić otvorila karte u vezi rekonstrukcije Vlade: Ima ministara kod kojih je prevelika sujeta i koji nisu timski igrači

Ona je odgovarajući na pitanja novinara rekla da postoji ogroman potencijal za veću ekonomsku saradnju i da je sve više francuskih kompanija zainteresovano za ulaganje u Srbiju.

- Mi ćemo uskoro imati posetu ministra spoljnih poslova Francuske i nadam se do kraja godine i posetu predsednika Markona Srbiji, to su odlični signali - rekla je Brnabić.

Foto: Vlada Srbije

Ona je naglasila da je Francuska zemlja sa kojom Srbija ima blisko partnerstvo i prijateljstvo i da na osnovu toga ekonomska saradnja može da bude još mnogo bolja.

- Drago mi je što je Vučić uspostavio odlične odnose sa Makronom i sada se to prelilo na saradnju dve vlade - dodala je.

Brnabić je rekla da francuske kompanije zapošljavaju u Srbiji oko 11.000 radnika, kao i da više od 4.500 prvirednih subjekata ostvaruje saradnju sa Francuskom.

Foto: Vlada Srbije

Naglasila je da su koncesija aerodroma i projekat za sređivanje deponije u Vinči, koji je dobila isto francuska kompanija, veliki podstrek za druge investitore.

Ona je rekla da bi trebalo više u Srbiji da koristimo javno-privatna parnerstva, koja mogu mnogo da ubrzaju razvoj.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA