Stigla direktiva iz Brisela posle sastanka Mogerini i Vučića: Tači dao naredbu za osnivanje ZSO

U Prištini ovakav nalog tumače kao rezultat naredbe iz Brisela

  • 7

Kosovski predsednik Hašim Tači je dao naredbu da se od danas krene sa radom na osnivanju Zajednice srpskih opština na Kosovu, prenosi prištinski dnevnik "Koha Ditore".

Vučić zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

U Prištini se ova vest komentariše da, navodno Predsedništvo tzv. Kosova i Vlada nisu saglasni oko ove teme zato što je juče šef pregovaračkog tima iz Prištine Avni Arifi rekao da Zajednica srpskih opština nije prioritet.

Opozicija u Prištini nalog Tačija vidi kao njegovo nametanje i nameru da favorizuje sebe "u bilo čemu".

U Prištini ovakav nalog tumače kao rezultat naredbe iz Brisela, posle sastanka sa Federikom Mogerini i Aleksandrom Vučićem.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duško dugouško

    26. mart 2018 | 10:08

    Kakav savez, zar u svojoj zemlji da osnivamo savez srpskih opština?!?! Ako je kosovo srpsko, kako kažu političari, čemu onda savez??!? Neko debelo laže????

  • Tigar

    26. mart 2018 | 11:06

    ZSO Srbija nesme da prihvati.Iz EU su rekli, ako Albanska strana prihvati ZSO onda Srbija za uzvrat mora da prizna Kosovo. Srbija mora podhitno da povuce potpis iz Brisela i vrati Srpske institucije na Kosovu.

  • mihailovic

    26. mart 2018 | 10:59

    Sa Putinovom Rusijom da Srbija uspostavi teritorijalni integritet u celoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohija i da se protera trajno Nato-EU okupator i albanski OVK teroristi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA