Stefanović informisao Lukašenka o situaciji u Srbiji: "Belorusi gaje tople odnose prema srpskoj braći"

- Nije vam lako, kao ni nama. Ali preživeli smo i nastavićemo da živimo jer smo Sloveni, mi smo drevni narod i znamo kako da prevaziđemo nastale poteškoće - istakao je Lukašenko.

  • 86

Specijalni izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović informisao je danas predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka o situaciji u Srbiji i poslednjim događajima na Kosovu.

- Za Srbiju je veoma važno da nastavi bliske i bratske odnose sa Belorusijom i zbog toga naše partnere precizno i u potpunosti informišemo o svemu što se događa u našoj zemlji - istakao je Stefanović.

Da li Beograd i Priština nastavljaju dijalog i kako bi on mogao da izgleda u budućnosti?

Stefanović je preneo Lukašenku i lični poziv Vučića da poseti Srbiju u narednih par meseci.

- To će biti veoma važna poseta za nas. Mi ćemo dočekati Aleksandra Lukašenka kao najdražeg gosta. Tokom ove posete želimo da dotaknemo što je moguće više ekonomskih i politickih tema - rekao je Stefanović.

Stefanović je naglasio da je veoma važno za Srbiju da poboljša ekonomsku saradnju sa Belorusijom.

- Ima mnogo oblasti u kojima dve zemlje mogu da prošire saradnju, da povećaju trgovinski promet kao i da dopru do tržišta zemalja trećeg sveta - dodao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odgovorio je rečima da Belorusi gaje veoma tople odnose prema srpskoj braći.

- Nisu potrebne neke uvodne reči, jer Belorusija održava izuzetne odnose sa Srbijom, istakao je Lukašenko dodajući da drugačiji način ne može ni da postoji.

- Mi znamo jedni druge dobro - Srbija i Belorusija. Naše nacije su veoma prijateljske. Oduvek održavamo veoma dobre odnose. Mislim da ste u Minsku mogli još jednom da vidite da mi imamo veoma tople odnose prema našoj srpskoj braći - rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je naglasio da Belorusija zna sa kakvim se problemima Srbija susreće ovih dana.

- Mislim da i vi dobro znate sa kojim problemima se mi suočavamo. Nije vam lako, kao ni nama. Ali preživeli smo i nastavićemo da živimo jer smo Sloveni, mi smo drevni narod i znamo kako da prevaziđemo nastale poteškoće i kako zajedno da ih prevaziđemo - istakao je Lukašenko.

Lukašenko i Stefanović razgovarali su o svim važnim aspektima belorusko-srpske saradnje kao i načinima poboljšanja međudržavnih odnosa.

Foto: AP/Tanjug

BELTA je podsetila da je Lukašenko u sredu telefonom razgovarao sa Vučićem. Tom prilikom su dvojica predsednika razgovarala o trenutnoj situaciji i izgledima za proširenjem odnosa između Belorusije i Srbije, uključujući načine jačanja trgovinskog prometa.

Predsednici su se saglasili da obe zemlje imaju iste stavove u vezi regionalnih i međunarodnih pitanja.

Vučić je pozvao Lukašenka da dođe u zvaničnu posetu Srbiji, što je beloruski predsednik prihvatio, a tačan datum posete biće dogovoren putem diplomatskih kanala, prenela je BELTA.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    29. mart 2018 | 21:34

    Veliko hvala narodu Belorusije i predsedniku Lukašenku na podršci i lepim rečima! Nećemo to svakako zaboraviti.

  • nikola

    29. mart 2018 | 21:57

    Svi koji nisu priznali Kosovo su naši prijatelji.

  • Aleksa

    29. mart 2018 | 21:29

    Poslednjih godina stvorili smo dosta dobrih-bratskih odnosa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA