≫ 

Velika nepravda nad Srbijom: Palma o ZSO, Briselskom sporazumu i svetskoj politici

Od Srbije se mnogo toga traži nemogućeg, ali Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

  • 2

Predasednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma zaključio je danas prilikom susreta sa Privredno - političkom delagacije opštine Kovačevci iz Bugarske, da je u poslednje vreme velika nepravda nad Srbijom.

Palma ispekao 10 prasića za Uskrs i poslao video-čestitku sa rodbinom i prijateljima (VIDEO)

- Međunarodna zajednica je pre 5 godina zahtevala da Srbija potpiše Briselski sporazum i on je potpisan u prisustvu međunarodnih predstavnika, da bi nam danas ta ista međunarodna zajednica rekla da će Zajednica srpskih opština biti formirana po Ustavu Kosova, a pre 5 godina niko nije pominjao Ustav Kosova. Od Srbije se mnogo toga traži nemogućeg, ali Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Bugarska je država koja trenutno predsedava Evropskom unijom, a na čelu delegacije u Jagodini danas je bio predsednik opštine Vasilie Kirilov Stanimirov.

On se zahvalio Draganu Markoviću Palmi i gradu Jagodini na gostoprimstvu i naglasio da oni dolaze iz grada odakle je i Georgi Dimitrov poznati bugarski revolucionar i antifašista tokom Drugog svetskog rata, kao i Gerogi Prvanov, bivši bugarski predsednik, koji se 1999. godine usprotivio bombardovanju SRJ.

Stanimirov je pozvao delegaciju grada Jagodine da posete Bugarsku.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

- Mir na Balkanu i svuda u svetu zavisi od stabilnosti. Mi moramo da konstatujemo da je NATO bombardovao Jugoslaviju 1999. godine da bi joj oteo deo teritorije i da bi doveo teroriste Albance na vlast. Problem je i taj što personalne promene u SAD i državama Evropske unije nisu dovele do promene globalne politike i odnosa prema Srbiji. Velika Britanija je glavni organizator politike kako da se nanese šteta Srbiji. Uprkos svemu, Srbija neće odustati evrointegracija i Srbija se bori da ekonomski ojača sve svoje gradove i opštine, jer ako ste ekonomski jaki onda manje zavisite od država koji odlučuju o sudbini građana Srbije -rekao je Marković.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

On je istakao da 1. juna počinje turistička sezona u Jagodini i pozvao turuiste i KUD iz Bugarske.

- Srbija ima dobru i stabilnu saradnju sa Bugarskom koja je predsedavajuća Evropske unije, što u svojim susretima ističu i predsednik Aleksandar Vučić i premijer Bojko Borisov - rekao je Marković.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    14. april 2018 | 10:56

    E,ako "Palama" - kaze?... (Krupan igrac,u - olitici.)...

  • Тодорић

    21. april 2018 | 16:20

    Непостојећа држава има устав? Ма,важи...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA