Da vidim da li će mi neko reći da sam ratni zločinac, pa da mu odmah razbijem njušku: Šešelj preti nasiljem u Skupštini

Kako je rekao, odlučio je da održi konferenciju da bi "video da li će ga danas neko javno nazvati ratnim zločincem"

  • 13

Lider SRS Vojislav Šešelj došao je danas prvi put u Skupštini nakon što je u Hagu osuđen na 10 godina zatvora zbog zločina u Hrtkovcima. On je u parlamentu zapretio da će onom ko se usudi mu kaže da je ratni zločinac "odmah da razbije njušku".

Odlazi ili ostaje u Skupštini? Po sili zakona Šešelj gubi poslanički mandat: On uz psovke poziva na dvoboj

Šešelj je posle izricanja osuđujuće presude prvo izjavio da će krenuti u ponavljanje svojih ratnih zločina, kao i da će prvo krenuti od Tomislava Žigmanova, predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, i Nenada Čanka, lidera LSV. Danas je otišao korak dalje i to na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, odlučio je da održi konferenciju da bi "video da li će ga danas neko javno nazvati ratnim zločincem".

- Došao sam da vidim da li će mi neko reći da sam ratni zločinac, da mu odmah njušku razbijem. Evo nisu se ni pojavili ti kandidati, a kamoli da se neko usudio da to uradi. Niko, jer odmah njuška pukne ko od šale - kazao je Šešelj i dodao da je "trenirao tokom vikenda".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kao što smo već pisali, Zakon o izboru narodnih poslanika, član 88, stav 3 predviđa da parlamentarcu prestane mandat pre roka, ako je pravosnažnom sudskom odlukom osuđen na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od najmanje šest meseci.

Takođe, postoji i odluka Republičke izborne komisije iz 2003. godine, koja se odnosi na haške optuženike u kojoj piše da mogu biti birani za poslanike, jer i za njih postoji pretpostavka nevinosti, a mandat im prestaje automatski ako budu osuđeni na šestomesečnu kaznu zatvora.

U vezi sa navedenim, Šešelju bi trebalo da bude oduzet poslanički mandat.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    16. april 2018 | 17:46

    Дајте не будалите,па он је више од пола живота провео по затворима,и то никоме до сада није сметало,добар је политичар,а и добар забављач,за разлику од издајника коме нико у овој држави неће ништа,и сви га тетоше док он агитује да се Војводина отцепи од Србије. Ја,као грађанин ове земље улажем јавно захтев да се Чанак процесуира због вишегодишњег рада против Србије,и молим да тужилаштво поступи,јер је Чанак опаснији по земљу него Шешељ,јер своје накарадне ставове шири по иностранству,а не само у својој земљи.

  • DARKO 100%

    16. april 2018 | 17:24

    Ocaj,mislim da je njegova politicka karijera zavrsena,sve ono sto je pokusao stvarati palo je uvodu,izdali ga oni koje je on politicki napravio i odcepili mu pola stranke a greske svoje mislim da moze traziti u sebi!

  • Silvana

    16. april 2018 | 17:39

    GOSPODINE Seselju pobeda je srbska jer se vekovima patila 💔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA