Zagreb nedostupan: Andrej Plenković nije hteo da se javi na telefon Ani Brnabić

To nije dobar signal, poručila je srpska premijerka

  • 62

Presednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ponovo je danas osudila incident sa zastavom i vređanjem hrvatske delegacije u srpskom parlamentu i istakla da je negativno iznenađena izjavom šefa Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića, koji kaže da se o njenoj i osudi incidenta predsednice parlamenta, Maje Gojković, može polemisati i relativizovati ovaj događaj.

Brnabić oštro o Šešeljevom skandalu: Ovakvo ponašanje ne predstavlja vrednosti Vlade Srbije i većine naših građana

- Moja izjava ne može biti jasnija. Ja direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujem ponašanje Vojislava Šešelja - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu i objasnila da juče, nažalost, nije mogla da bude tako direktna jer je bila u putu.

Foto: Vlada republike Srbije

Upravo zbog toga, kazala je, ova njena reakcija je nedvosmislena.

- Sada se nikako ne može reći da relativizujem ono što se dogodilo ili da je Vlada Republike Srbije ostala nedorečena. Mislim da je bila pogrešna odluka prekinuti posetu. Republika Hrvatska ima pravo na takvu odluku, ali mislim da je bilo mnogo bolje da smo nastavili razgovore - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa jučeršnjim incidentom koji je u Skupštini Srbije izazvao lider radikala Vojislav Šešelj.

Istakla je da su Vlada Srbije, Predsednik i predsednica Skupštine, uradili sve što je bilo moguće da poseta hrvatske parlamentarne delegacije prođe najbolje moguće.

- Žao mi je, pokušala sam juče telefonom da dobijem i premijera (Andreja) Plenkovića, on mi se nije javio. To nije dobar signal. Srbija ostaje otvorena za saradnju s Hrvatskom i regionalnu saradnju. Ne postoji drugi način za napredak regiona osim zajedničke saradnje i dijaloga - rekla je premijerka.

Foto: Tanjug / AP

Inače, hrvatska delegacija, predvođena šefom parlamenta Gordanom Jandrokovićem, je prekinula posetu Beogradu u dogovoru sa Plenkovićem.

Upitana da li postoji mogućnost da se incident uopšte nije dogodio, jer ne postoji nikakav snimak događaja, Brnabić je rekla da to ne bi da komentariše, jer nije bila u Beogradu.

- Najvažnije je da to jasno osudimo i kažemo da to nije Srbija kakva je Srbija danas - poručila je Brnabić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    19. april 2018 | 17:51

    SAČUVAJ NAS BOŽE KUGE, GLADI I HRVATA!

  • Перагеније

    19. april 2018 | 19:48

    Пицеки к'о Пицеки... ништа ново. Још мало и да се "држава" угаси -сама од себе. Нема више ко да буде покатоличен.

  • vasa

    19. april 2018 | 17:27

    Mislim da Hrvatska preuvelicava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA