Brnabić oštro o Šešeljevom skandalu: Ovakvo ponašanje ne predstavlja vrednosti Vlade Srbije i većine naših građana

Kao predsednica Vlade Srbije apelujem na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa ciljevima koje smo kao društvo postavili

  • 9

Predsednica vlade Ana Brnabić oštro je danas osudila ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije.

Brnabić večeras ide u Skoplje, stiže i Mogerini

- Želim ovim putem da nedvosmisleno, direktno i najoštrije osudim ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije. Pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj poseti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju - istakla je Brnabić u saopštenju.

Kao predsednica Vlade Srbije apelujem na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa ciljevima koje smo kao društvo postavili - da idemo napred i budemo primer zemlje koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi, poručila je premijerka.

- Srbija treba da nudi rešenja za sve izazove koje imamo, umesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo - navodi Brnabić.

Nedavnom posetom predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, Hrvatskoj i sastankom sa predsednicom Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović, odnosi dve zemlje dobili su novu dinamiku, ukazala je Brnabić.

- Izjave svih naših zvaničnika, sastanci i potezi koji su nakon toga usledili dodatno su potvrdili opredeljenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusedske odnose. To je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj saradnji i postizanju stabilnosti u celom regionu. Ovakvo ponašanje ne predstavlja vrednosti Vlade Srbije i većine naših građana. Srbija je iskreno i duboko posvećena saradnji, razumevanju i dijalogu. Ovo su vrednosti Srbije koja je okrenuta boljoj budućnosti za sve naše građane, kao i za sve stanovnike ovog regiona - zaključuje se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. april 2018 | 17:37

    PA ZAR HRVATI NE CEPAJU SRPSKE ZASTAVD ILI SE NE DICE PRED KAMERAMA KAD LUPAJU CEKICIMA CIRILICNE NADPISE!!!??!!

  • Nikola

    18. april 2018 | 17:42

    Da li je vucic prekidao posetu hrvatskoj kad su ga psovali i palili nasu zastavu? Nije. Hrvati prave skandal od svega!

  • agresori

    18. april 2018 | 16:50

    pa kazite nam vi kako se treba ponasati prema osobama koje dolaze uvijek sa novim argumentima i ucjenama pa dal je moguce sta treba da im se izvinjavamo za svaku njijevu agresiju gospodo zar mi opravdavamo tako nas narod koi je napadnut i protjeran hvala vam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA