≫ 

Pokrenuta istraga protiv ROSU zbog hapšenja Đurića: Utvrđuje se krivična odgovornost

- Poslednja informacija koju imam je da treba da bude održan sastanak predstavnika Inspektorata i tužilaštva s glavnim tužiocem Šućuri Suljom koji će dati dalje smernice kako da se vodi ta istraga - kazao je Radojević

  • 3

Policijski inspektorat Kosova počeće istragu protiv svih pripadnika specijalnih jedinica Policije Kosova koji su učestvovali u hapšenju direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića 26. marta ove godine, piše danas dnevnik "Zeri".

Istraga je otvorena na zahtev zamenika ministra unutrašnjih poslova Kosova iz Srpske liste Milana Radojevića.

- Krajem marta sam službeno od Policijskog inspektorata Kosova zatražio da proceni krivičnu odgovornost policajaca koji su učestvovali u toj akciji. Inspektorat je odmah uzeo izjave i činjenice, dok je Osnovno tužilaštvo u Mitrovici nadležno za istragu. Poslednja informacija koju imam je da treba da bude održan sastanak predstavnika Inspektorata i tužilaštva s glavnim tužiocem Šućuri Suljom koji će dati dalje smernice kako da se vodi ta istraga - kazao je Radojević.

Foto: Tanjug//Bojan Slavkovic

Specijalne jedinice za hitne intervencije Policije Kosova su 26. marta u Mitrovici uhapsile Đurića pošto je on, uprkos zabrani kosovskih vlasti, došao na Kosovo.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    24. april 2018 | 11:11

    Krivi su, bice osudjeni od strane kosovske vlasti, svaki ucesnik u nezakonitom hapsenju za kaznu morace da pojede tepsiju baklava na prazan stomak, a mi smo veverice pa sve verujemo .......?.

  • Gidri

    24. april 2018 | 10:34

    E bas su se potresli.

  • Тодорић

    24. april 2018 | 10:29

    Чему коментар" да је упркос косовским властима ушао на Косово", како то извештавање,једнострано,срби тврде и доказали су да је клика терориста уредно обавештена.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA