Menadžer Trampove kampanje nas je posavetovao kako da dođemo do njega: Evo šta Srbija treba konkretno da uradi

Ovo bi moglo otvoriti prostor za stvaranje novih radnih mesta i dovođenje stranih investitora, kaže za Telegraf.rs, Jovan Kovačić

  • 2

Prema rečima, Korija Levandovskog, nekadašnjeg menadžera kampanje Donalda Trampa, Srbija ima jedinstvenu priliku da ojača veze i poboljša odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kako da iskoristimo tu šansu?

Menadžer Trampove kampanje otkrio da li je dobio od Vučića milion dolara (FOTO)

Prema proceni ovog stručnjaka, naša zemlja u tome može pronaći šansu za širenje svoje privrede u Vašingtonu, što bi moglo otvoriti prostor za stvaranje novih radnih mesta i dovođenje stranih investitora. Prema njegovim rečima, Trampova adminstracija veoma je okrenuta budućnosti i ono što se dešavalo u prošlosti ne prejudicira ono što će biti u budućnosti.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Međutim, koje konkretne korake treba Srbija da učini? Prema rečima Jovana Kovačića, osnivača i predsednika Ist-vest bridža, u čijoj je organizaciji Levandovski održao predavanje, za početak što više naših ljudi mora da ide u Vašington, ali i Amerikanci moraju da dolaze u Beograd.

- To je kampanja, ne može samo jedan element da učestvuje, već se u to moraju uključiti kulturno informativni centri, diplomatija, Privredna komora Srbije. Tamo se moraju targetirati partnerske organizacije i potom što više raditi na komunikaciji i jačanju međusobnih veza - rekao je on.

On je istakao da je ovo posebno pogodan period za jačanje spske privrede, jer su se u državnom vrhu Amerike dogodile velike promene, od novog šefa Stejt depatmenta do brojnih rukovodećih pozicija koje bi tek trebalo popuniti.

Jovan Kovačić u sredini - Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Bivši menadžer Trampove kampanje na ručku sa srpskim privrednicima (FOTO)

U tom smislu, Kovačić je rekao da značajnu ulogu može odigrati i srpski kokus u američkom Kongresu, koji je prošle godine obnovio svoj rad. U sastavu ove neformalne grupe je 26 članova Kongresa - 21 iz Predstavničkog doma i pet iz Senata. Cilj njihovog okupljanja je da se bore za srpske interese u Vašingtonu.

- Potrebno je što bolje promovisati Srbiju, možda neće biti efekta prvih šest meseci, ali ovo je jedna velika spoljnopolitička kampanja na kojoj treba raditi - rekao je Kovačić i dodao da je inicijativa da se nekadašnjem američkom predsedniku, Vudro Vilsonu, podigne spomenik u Beogradu fantastična šansa da se podseti na dobre odnose naših zemalja kada je priznata ogromna žrtva Srba u Prvom svetskom ratu.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je kako će pokrenuti zahtev da se u Beogradu podigne spomenik američkom predsedniku Vudrou Vilsonu, kao "iskrenom prijatelju Srbije i srpskog naroda".

Dačić je rekao da bi Vilson spomenik mogao da dobije na dan završetka Prvog svetskog rata i dan kada se srpska zastava zavijorila na Beloj kući 28. jula 1918. godine gde je predsednik Vudro Vilson izdao saopštenje američkom narodu koje je pročitano u crkvama širom zemlje i objavljeno u skoro svim uticajnim dnevnim novinama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA