Hag: Tužilaštvo traži doživotni zatvor za Karadžića

Zatraženo je odbacivanje njegove žalbe koju je uložio na donetu presudu

  • 6

Haško tužilaštvo zatražilo je danas, u nastavku rasprave o žalbi na presudu Radovanu Karadžiću, da Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u potpunosti odbaci Karadžićevu žalbu i pooštri kaznu na doživotni zatvor.

Na američkoj "crnoj listi" su i Balkanci, među njima su ratni zločinci, aktuelni predsednici, ali i pokojni političari

Tužilaštvo smatra da su u prvostepenom postupku dokazani navodi iz presude, kojom je Karadžić osuđen na 40 godina zatvora, a zatraženo je da bude odbačen i proceduralni deo njegove žalbe u kojem tvrdi da nije imao pravično sudenje.

Foto: Wikimedia/ICTY staff

Tužioci su se žalili na deo presude kojom je Karadžić, sem u slučaju Srebrenice, osloboden optužbe za genocid u još sedam opština u BiH, i traže da mu kazna bude pooštrena na doživotni zatvor.

Tokom jučerašnjeg obraćanja Žalbenom veću, tim odbrane zatražio je da bude poništena prvostepena presuda i da se omogući novo suđenje.

Karadžić je uložio je u decembru 2016. godine žalbu Haškom sudu na presudu, kojom je osuđen na 40 godina zatvora "zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u BiH 1992-1995. godine".

Daljinac

(Telegraf/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Es

    24. april 2018 | 15:37

    Licimerje,dok satraše muslimane širom svijeta,osuđuju čovjeka koji je spasio svoj narod od pogroma,a Evropi dao 20 godina da se pripremi za najezdu otomanskog carstva

  • Bogi

    24. april 2018 | 15:12

    Ovo nema ni za vreme SS divizija.Koji fasizam nad Srpskim ljudima.

  • DR

    24. april 2018 | 15:44

    Šta, nisu zadovoljni sa 40 godina!?Kao da će da ""dobaci"!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA