≫ 

Vučić: Želimo da budemo prva sledeća zemlja članica EU (FOTO)

Vučić je u Bukureštu zahvalio Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj na podršci Srbiji

  • 83

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj na snažnoj podršci našoj zemlji na njenom evropskom putu i poručio da Srbija želi da bude prva sledeća zemlja članica EU.

Belgijski premijer predstavio Vučiću nove predloge: Predsednik Srbije poručio da smo spremni za teške odluke (FOTO)

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Bukureštu, gde je učestvovao na sastanku sa predsednicom Vlade Rumunije Vjorikom Danćilom, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom, najavio i formiranje Radne grupe u kojoj bi bili ministri saobraćaja, transporta i komunikacija.

Vučić u poseti Bukureštu, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je objasnio ta Radna grupa bi trebalo da ubrzano radi na konkretizaciji dogovorenih projekata, kako bi spremno dočekali Samit 16 + 1, a koji će se održati 6. jula u Bugarskoj, ranije nego obično.

POVEĆANA ROBNA RAZMENA

Vučić je podvukao da Srbija ima uvećanje robne razmene i sa Bugarskom i sa Rumunijom i sa Grčkom, što je praćeno porastom broja turista iz tih zemalja u Srbiju, ali i iz Srbije u sve tri zemlje.

Predsednik Vučić je ukazao na značaj sastanaka poput današnjeg u Bukureštu, ističući da je Srbija jedina zemlja, od te četiri, van EU, te je utoliko značajnija podrška Grčke, Rumunije i Bugarske na evropskom putu.

Borisov, Vučić, Danćila i Cipras, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Poručio je da će Srbija u svemu što može iskreno podržati i pomoći sve te tri zemlje, a da očekuje još snažniju podršku Bukurešta, Atine i Sofije na evropskom putu.

VUČIĆ: I MI BISMO VAMA POMOGLI DA SMO NA VAŠEM MESTU

- Želimo da nam pomognete, jer i mi bismo vama pomogli da smo na vašem mestu, jer želimo da budemo sledeća zemlja koja će postati članica EU, a bez vaše snažne podrške to ne možemo uradimo - istakao je srpski predsednik.

Naznačio je da je srećan zbog konkretnih razgovora i dogovora, da se razgovaralo o auto-putu Temišvar - Beograd, autoputu ka Bugarskoj, zatim ka Skoplju, ali i kako modernizovati pruGu Niš-Dimtrovgrad - bugarska granica, kako ojačati digitalnu infrastrukturu... ali i rešiti neke probleme kao što je onaj na Ðerdapu.

Vučić poručio da će Srbija u svemu što može iskreno podržati i pomoći sve tri zemlje, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Verujem da ćemo sve to uspešno da rešimo. Srbija je zainteresovana za svakodnevno dalje i stalno unapređenje saradnje u bvalkanskoj četvorci - rekao je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. april 2018 | 19:19

    TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN!!! SVI ZNAMO DA NAS BRISEL NECE VEC DA SAMO ZELE PRIZNANJE KOSOVA A MI SE I DALJE LAZEMO !!!! DOKLE VISE!!!

  • Mina

    25. april 2018 | 05:57

    Kada bismo bili sledeća zemlja koja ulazi u EU, to bi za Srbiju bio ogroman uspeh.

  • Mina

    25. april 2018 | 05:56

    Mnogo bi nam značilo da što pre uđemo u EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA