Zašto je Hrvatska mera izrečena Vulinu stigla po mraku telefaksom? I Dačić se čudi dok najavljuje kontramere

Ministar inostranih poslova Srbije podsetio da će Vlada Srbije o tome raspravljati sutra i da će doneti kontramere ne navodeći koje

  • 1

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je mera koju je Hrvatska izrekla ministru Aleksandru Vulinu, u najmanju ruku, neuobičajena u diplomatiji.

Evropska unija ne čuje probleme Srbije: Dačić otkrio šta koči u pregovorima sa Prištinom

Razlog za takvu ocenu je to što se note šalju telefaksom ili mejlom, a da je ova stigla noću telefaksom u ambasadu Srbije.

Dačić je to rekao za TV Pink i podsetio da će Vlada Srbije o tome raspravljati sutra i da će doneti kontramere ne navodeći koje.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE, JOVO MAMULA

- Znači upravo to što znači, recipročno znači da uzvraćamo istom merom. Sutra će vlada o tome raspravljati na sednici. Kada bi mi postupali logikom Hrvatske, mali je broj svetskih lidera koji bi mogli da dođu u Srbiju šta su sve govorili o nama u prethodnih 20-30 godina. Ali Srbija nije takva - ne znam na koga će se to odnositi - objasnio je on.

Dačić je rekao da na predstojećem samitu u Sofiji EU-Zapadni Balkan učesnici nisu statusno definisani, da "Kosovo ne učestvuje tu kao neka država" i da za Srbiju to neće biti problematično.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta / Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    25. april 2018 | 15:10

    Zato sto Srbija zivi u mraku , nikako da svane , ha..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA