Vučića građani ocenili kao "vrlo dobrog", a evo koji je ministar dobio najviše kečeva

Istraživanje javnog mnjenja o radu Vlade i Predsednika Srbije je sprovedeno u periodu od 21. do 24. marta na reprezentativnom uzorku od 1201 ispitanika

  • 22

Prema istraživanju nevladine organizacije Institut za evropske poslove, u saradnji sa Ninamedijom, građani su najvišu prosečnu ocenu dali predsedniku Aleksandru Vučiću - 3,90, a rad Vlade ocenjen je prosečnom ocenom 3,43.

Srbi svesni situacije na Kosovu, hoće kompromis, ali neće ličnu žrtvu: Rezultati najnovijeg istraživanja

Prema rezultatima istraživanja, u kome su ispitanici ocenjivali na skali od 1 do 5 rad predsednika Republike i Vlade Srbije, među građanima koji su dali najviše ocene političarima, gotovo polovina - 48,8 procenata - dala je predsedniku Srbije maksimalnu ocenu 5.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dobio je ocenu 3,61, a na trećem mestu je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sa ocenom 3,52, saopštio je Institut za evropske poslove.

Sledi premijerka Ana Brnabić sa ocenom 3,49.

Foto: Vlada Republike Srbije

Ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i evropskh integracija, Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović, izjednačene su ocenama 3,24, sledi ministar odbrane Aleksandar Vulin sa 3,07, dok je ministarka pravde Nela Kuburović dobila ocenu 2,98.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin dobio je ocenu 1 od svakog petog građanina, a najmanje jedinica dobio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, 8,6 odsto, pokazuju rezultati istraživanja, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, stariji građani su bili skloniji višim ocenama rada predsednika i ministara, dok su mlađi, u dobi od 18 do 29 godina, biti kritičniji.

Istraživanje javnog mnjenja o radu Vlade i Predsednika Srbije je sprovedeno u periodu od 21. do 24. marta na reprezentativnom uzorku od 1201 ispitanika, precizira se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cveta

    25. april 2018 | 16:15

    Budimo realni trenutno svi su zaslužili prolazne ocene jer vidi se da se trude da državu izvedu na pravi put

  • Petra Garic

    25. april 2018 | 19:27

    Ja bih isto glasala bas tim redom.

  • Dejan

    25. april 2018 | 14:49

    I ja cenim Vucica i dao bih mu odlicnu ocenu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA