Saša Janković traži kaznu za Šešelja zbog gaženja hrvatske zastave: On je ratni zločinac koji povređuje ugled zemlje

On je od Republičkog javnog tužilaštva tražio da pokrene krivični postupak protiv njega

  • 35

Opozicioni Pokret slobodnih građana, Saše Jankovića, tražio je od Republičkog javnog tužilaštva da pokrene krivični postupak protiv Vojislava Šešelja i Filipa Stojanovića zbog gaženja zastave Hrvatske.

U saopštenju dostavljenom medijima, PSG navodi da, ukoliko to iz nekog razloga ne želi da učini, odobri krivično gonjenje koje će preduzeti oni, s obzirom na to da je za postupak te vrste potrebno odobrenje tužioca.

Foto: Tanjug/Filip Krajincanic

- Postoji osnovana sumnja da su osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, koji je protivzakonito na funkciji narodnog poslanika i Filip Stojanović, narodni poslanik SRS-a, povredili ugled strane države, a još više Republike Srbije - navodi se u saopštenju PSG.

Iako o tom događaju ne postoji snimak, fotografija ili očevidac, u saopštenju se navodi da su oni ranje ovog meseca "ušli u zgradu Narodne Skupštine, ugledali zastavu Hrvatske, zatim je Vojislav Šešelj potrčao ka zastavi, rukama oborio steg koji je držao tu zastavu, pokušao da je iscepa, a kad to nije uspeo onda ju je, zajedno sa Filipom Stojanovićem, izgazio nogama".

Kada su okrivljeni završili sa gaženjem zastave, ušli su u skupštinsko predvorje gde se nalazila delegacija Hrvatskog sabora i tada im je Šešelj prišao i rekao: „Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu..." neprmereno ih opsovao, navodi se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eva

    25. april 2018 | 18:50

    Nije glasan kada Hrvati o nama pricaju lose...

  • Sanja

    26. april 2018 | 07:42

    Ko je Jankovica pitao za misljenje?!

  • Bojana

    26. april 2018 | 07:52

    Seselj to sto je uradio nije trebao da uradi, a ti imas najmanje prava da ista zahtevas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA