Vojska Kosova? Nedopustivo! Vulin razgovarao sa britanskim ambasadorom (FOTO)

Rezolucijom je definisano da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti, jedinu oružanu formaciju na prostoru KiM i jedinog partnera Vojsci Srbije u obezbeđivanju administrativne linije - naveo je Vulin

  • 80

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Denis Kif u današnjem su razgovoru potvrdili dostignuti nivo saradnje u oblasti odbrane i izrazili obostranu želju da se ona nastavi.

Balkansko bure baruta koči Srbiju na putu ka EU: Ništa od proširenja dok se ne reše problemi u regionu

- Opredeljeni smo da nastavimo dosadašnju uspešnu saradnju i ostajemo otvoreni za razmenu mišljenja i konstruktivan razgovor u cilju daljeg jačanja i intenziviranja bilateralne vojne saradnje - rekao je Vulin.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar odbrane ukazao je na značaj i poštovanje Briselskog sporazuma i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i naglasio principijelno protivljenje i nedopustivost formiranja vojske tzv. Kosova.

Foto: mod.gov.rs

- Rezolucijom je definisano da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti, jedinu oružanu formaciju na prostoru KiM i jedinog partnera Vojsci Srbije u obezbeđivanju administrativne linije - naveo je Vulin.

Ministar je istakao i da je Srbija faktor stabilnosti u ovom delu Evrope, kao i da je čvrsto opredeljena da, kako kaže, sve moguće sukobe i nesuglasice rešava dijalogom i mirnim putem.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratko

    30. april 2018 | 20:38

    Vojska Kosova je nedopustiv i strogo zabranjen cin, bolesne maste Albanaca.

  • Mladja

    30. april 2018 | 22:00

    Mislim da nema boljeg predstavnika revoltiranog Srbina do ministra Vulina!

  • Novica

    30. april 2018 | 15:49

    Od formiranja vojske Kosova nema nista, taj film nece moci da gledaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA