≫ 

"Zig hajl" u Aušvicu i "Za dom spremni" u Jasenovcu je isto što i Šešelj u Hrtkovcima: Čanak u pripravnosti za nedelju

- Nemamo nameru da pravimo nemir i da uznemiravamo ljude, već ćemo otići do Hrtkovca i čekati. Ako Šešelj uđe, ulazimo i mi - naglasio je lider LSV

  • 23

Kao što je sramota za Hrvatsku da se ustaški pozdrav "Za dom spremni" dozvoli u Jasenovcu, ili kada bi se u ime neke demokratije u Aušvicu pojavila tabla "Zig haj", to je isto kao i kada bi se Šešelj pojavio u Hrtkovcima, ocenio je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Vučić odlučan: Nikakvih nemira, sukoba i skupova neće biti u Hrtkovcima

- Hrtkovci su simbol i sinonim za etničko čišćenje - rekao je Čanak i ponovio da će članovi LSV u nedelju, 6. maja, ako Šešelj bude u Hrtkovcima biti tamo jer, kaže, neće pristati da se "osuđeni ratni zločinac vrati na mesto zločina".

- Nemamo nameru da pravimo nemir i da uznemiravamo ljude, već ćemo otići do Hrtkovca i čekati. Ako Šešelj uđe, ulazimo i mi - naglasio je lider LSV za TV Pink i dodao da ako zabrana MUP-a za okupljanje u Hrtkovcima važi za LSV, treba da važi i za Šešelja.

Čanak kaže da su u više od 20 mesta u Vojvodini "Šešeljevi zločinci i država Slobodana Miloševića sa lažnom ličnom kartom" proterivali ljude bombama, deci stavljali pištolje na čela, sekli drveće kako bi zabranili ulazak u crkve...

Susret u skupštinskom holu po povratku Šešelja iz Haga Printskrin-ilustracija: Twitter.com/BazKilington

- I danas se to zaboravlja - tvrdi Čanak i dodaje da "Šešelj nije osuđen zbog parkiranja na zelenoj površini, nego zbog zločina protiv čovečnosti".

Lider LSV tvrdi i da Šešelj više nije narodni poslanik, jer mu je mandat, kako navodi, po Zakonu o izboru narodnih poslanika automatski prestao onog trenutka kada ga je Haški tribunal osudio na deset godina.

- Administrativni odbor konstatuje da bi mogao neko drugi da preuzme taj mandat, međutim, taj deo oko preuzimanja mandata se nije desio, ali to ne znači da je on poslanik, a zašto to nije sprovedeno, to je već druga tema - kaže Čanak.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ponovilo je da neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. maja u selu Hrtkovci i da će o tome i zvanično obavestiti organizacije koje su najavile skupove.

- Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo skupove u ovom mestu, nijedno okupljanje neće biti dozvoljeno. Zvanična rešenja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biće uručena u zakonskom roku. MUP će preduzeti sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedilo sprovođenje donetih rešenja - stajalo je u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    4. maj 2018 | 15:48

    Do kada će ovaj čovek pričati protiv države i slobodno šetati gradom? Svesno krši ustavni poredak.

  • Novi sad

    4. maj 2018 | 11:39

    Dokle će ovakvi kao canak slobodno da setaju Srbijom???

  • siri dalje

    4. maj 2018 | 11:43

    Covek preti i izaziva nemire.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA