≫ 

Na skupu kod Hrtkovaca napadnut Đorđo Žujović, funkcioner LDP

Kako Telegrafov reporter javlja sa lica mesta, napadnut je funkcioner LDP

  • 69

Član Predsedništva Liberalno demokratske partije (LDP) Đorđo Žujović napadnut je na skupu u Hrtkovcima.

Telegraf u Hrtkovcima: Šešelj se obratio okupljenima, uskoro kreće nazad za Beograd (FOTO) (VIDEO)

Policija od jutros ne dozvoljava ulaz u Hrtkovce, dok je i na naplatnoj rampi Ruma blokiran prolaz.

Pre nego što im je MUP zabranio okupljanje, radikali su zakazali miting za period od 11 do 13 sati ispred Doma kulture u ovom sremskom selu.

Iako je svoj dolazak najavio za oko 9 časova, sat vremena kasnije na ulaz u Hrtkovce došao je i lider radikala, Vojislav Šešelj.

- Na javno okupljanje imamo pravo! SRS je zakazao miting pod nazivom "Đurđevdanski miting", nikakvih opasnosti nije bilo po ljude, zaposlene, policiju, čak je i miting 1992. godine bio bez ijedenog incidenta, a onda je krenula kampanja, najgore laži koje su plasirane u okviru te kampanje - rekao je Šešelj i dodao da niko iz Hrtkovaca nije otišao iz tog mesta, a da imovinu uz posredstvo katoličke crkve nije overio. On je naglasio da Srbija neće prihvatiti nikakvu arbitražu.

Neposredno nakon Šešeljevog obraćanja, jedan od okupljenih nasrnuo je na Đorđa Žujovića naočigled svih; Foto: Marko Jovanović

Do 11 ćemo biti ovde, posle toga se razilazimo, vraćamo se kući! - zaključio je Šešelj i iskazao da ovo okupljanje nije zastrašivanje, nego se njime demonstrira pravo na javno okupljanje.

Neposredno nakon Šešeljevog obraćanja, jedan od okupljenih nasrnuo je na Đorđa Žujovića naočigled svih.

Đorđo Žujović se obraćao preko megafona okupljenima i govorio da je Vojislav Šešelj ratni zločinac. Na to su radikali između ostalog, Miljan Damjanović, kandidat za gradonačelnika Beograda iz redova radikala uputili salve uvreda ka Žujoviću, funkvioneru LDP. Posle toga se desio i napad na Žujovića.

Kako saznajemo, Žujović je zadobio i nekoliko udaraca, a ubrzo su se umešali i drugi radikali koji su sprečili veći sukob. Potom je funkcioner LDP-a, uz pratnju policije, izveden iz naselja.

Funkcioner LDP-a je nakon incidenta, uz pratnju policije, izveden iz naselja; Foto: Marko Jovanović

Podsetimo, posle saopštenja predsednika države Aleksandra Vučića i Ministartsva unutrašnjih poslova kojima se zabranjuje svim političkim partijama okupljanja u Hrtkovcima, na ulazu u to mesto nalaze se brojne snage reda. Prisutne su i različiti predstavnici medija, kako Srbije, tako i Hrvatske.

Ranije je lider radikala Vojislav rekao da će SRS uprkos zabranama države održati protest na 26. godišnjicu radikalskog mitinga, nakon kojeg su pokrenuta prisilna iseljavanja Hrvata u Vojvodini 1992. godine.

Pored radikala, DS, LSV, LDP, takođe najavile okupljanje u tom mestu, da bi, kako su rekle, "zaštitile građane".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran Mitic

    6. maj 2018 | 17:47

    Nosio je parolu na kojoj je bila laz! Koga je Seselj ubio pa je zlocinac_? Uopste mi ga nije zao! Seselj nije osudjen za ubistvo nego za verbalni delikt!

  • Natalija

    6. maj 2018 | 12:24

    Sve pohvale za policiju što je sprečila Šešelja da uznemirava građane Hrtkovaca.Šešelja uopšte ne zanimaju građani već skuplja jeftine političke poene!

  • Gora

    6. maj 2018 | 11:30

    Svaka cast policiji koja nastoji da ocuva javni red i mir.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA