≫ 

Ovaj dan će ostati simbol herojstva, na nama je da očuvamo slobodu i mir: Dačić čestitao Dan pobede i Dan Evrope

Naša je dužnost da poštujemo, negujemo i čuvamo od zaborava tekovine koje smo dobili u nasleđe od onih koji su dali živote u borbi protiv fašizma - naveo je Dačić

  • 2

Ministar spoljnih poslova i predsednik SPS-a Ivica Dačić, čestitao je građanima Srbije Dan pobede i Dan Evrope, uz poruku da je to dan kada se slavi pobeda nad fašizmom, dan koji će ostati simbol herojstva i jedinstva naroda u odbrani slobode i demokratije u celom svetu.

Srbija ima tri glasa - Poruke iz Indije, Nepala i Šri Lanke

- Građani Srbije moraju ostati posvećeni očuvanju slobode i mira, jer nam je dužnost da poštujemo, negujemo i čuvamo od zaborava tekovine koje smo dobili u nasleđe od onih koji su dali živote u borbi protiv fašizma, za slobodu. Zbog toga svako od nas nosi veliki teret odgovornosti pred budućim generacijama - naveo je Dačić u čestitki.

Danas je i Dan Evrope, dodao je Dačić i istakao je da na idejama antifašizma, slobode, pravde i mira, posle tragedije Drugog svetskog rata, započeta izgradnja današnje EU, zajednice evropskih država i naroda kojoj i Srbija pripada, i čijem punopravnom članstvu teži.

Nažalost, primetio je šef srpske diplomatije, danas smo suočeni sa pokušajem relativizacije zločina fašizma i izjednačavanja žrtava i zločinaca, kao i sa povampirenim idejama isključivosti, mržnje i netolerancije.

- Zbog toga je naša dužnost da ne dopustimo takve pokušaje prekrajanja istorije i da se suprotstavimo svim izazovima koji mogu da dovedu u pitanje mir. Moramo ostati posvećeni očuvanju slobode i mira zbog onih koji su za te vrednosti dali svoje živote - naveo je Dačić.

VIDEO: Predsednik Vučić u šetnji „Besmrtnog puka“ u Moskvi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta reći

    9. maj 2018 | 22:13

    Ovog ne možeš ni pomoću trikova izbaciti iz vlasti. Kao kameleon je, uz sve se kamuflira i peilagođava, na sve je spreman

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA