Skat i Vulin nastavljaju sa prepucavanjem: Zbog ove poruke se usijao Tviter (FOTO)

Polemika ambasadora i ministra počela je nakon što je američki diplomata izrazio zabrinut za stanje medija u Srbiji

  • 32

Američki ambasador Kajl Skat danas je na svom tviter nalogu napisao da ministar Aleksandar Vulin svojim izjavama želi možda da skrene pažnju sa dobitnika novinarskih nagrada za članke "Tetka iz Kanade", dok je ministar poručio ambasadoru da je ponosan da živi u zemlji u kojoj čak ni "ambasador SAD ne može da natera novinare da mu drugačije speluju ime".

Vučić na marš "Besmrtnog puka" nosio fotografiju svog dede kog su ubile ustaše (FOTO)

- Iznenađen sam izjavom ministra Vulina. Možda skreće pažnju sa dobitnika srpskih nagrada za istraživačko novinarstvo i nagrađenom serijom članaka o ministru Vulinu i #TetkaIzKanade - napisao je ambasador SAD na svom nalogu i čestitao dobitnicima NUNS-ovih nagrada na hrabrosti, profesionalizmu i posvećenosti slobodi medija.

Reagujući na ovu poruku, Vulin je rekao da je ponosan što živi u zemlji u kojoj se slobodno napadaju predstavnici vlasti.

Printskrin: Tviter

- Ponosan sam što živim u zemlji u kojoj se slobodno napadaju predstavnici vlasti i u kojoj čak ni ambasador SAD ne može da natera novinare da mu drugačije speluju ime, ma koliko se trudio - izjavio je ministar odbrane.

Polemika ambasadora i ministra počela je juče nakon što je NUNS dodelio nagrade za istraživačko novinarstvo, a koje dodeljuje u saradnji s Ambasadom SAD već 13 godina, gde je američki diplomata izjavio da je "zabrinut za stanje medija u Srbiji", a pozivajući se na izveštaj Fridom Hausa prema kojem je sloboda medija u Srbiji smanjena.

Foto: Milena Đorđević

- Prestanite da vređate Srbiju, pogledajte u svoje dvorište pa onda držite predavanja drugima - poručio je na to sinoć ministar odbrane Vulin ambasadoru SAD u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadja

    10. maj 2018 | 09:01

    Srbija treba da povuce rucnu i zapadne ambasadore i ovog skota naravno, nauci sta je Becka konvencija , za nepostovanje drzave domacina i mesanje u politiku , dobija se "persona non grata"!

  • Mitar

    10. maj 2018 | 08:41

    Treba spustiti loptu i smiriti tenzije

  • hana

    9. maj 2018 | 19:55

    Lepo je Vulin odbrusio Skotu,svaka mu cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA