≫ 

Janković neće sa Đilasom: Nema sporazuma dve strane

PSG smatra da "tačka okupljanja" treba da bude pitanje evropskih integracija Srbije, a ne relativizacija politike gde se politička partnerstva grade sa bilo kim

  • 22

PSG Saše Jankovića nije deo "Saveza za Srbiju" Dragana Ðilasa iz političkih razloga, jer taj savez nije prihvatio ideje koje PSG promoviše.

Nikodijević izabran za predsednika Skupštine Beograda, Đilas odgurnuo odbornika za govornicom i napustio salu: Burna konstitutivna sednica (VIDEO) (FOTO)

To je na konferenciji za novinare rekao Zoran Vuletić iz PSG i objasnio da kada je došlo do razgovora o zajedničkoj politici, nije došlo do sporazuma između dve strane.

- Ukoliko se budemo složili oko politike, rado ćemo učestvovati u Savezu za Srbiju. Za nas taj odbornički klub u ovom momentu nije prihvatljiv - rekao je Vuletić.

On je dodao da PSG smatra da "tačka okupljanja" treba da bude pitanje evropskih integracija Srbije, a ne relativizacija politike gde se politička partnerstva grade sa bilo kim.

Predsednik PSG Saša Janković naveo je da je taj pokret otvoren za saradnju "sa svim odborničkim grupama koje imaju jasne ideje i stavove".

U skupštini Grada Beograda danas je formirana odbornička grupa PSG, a takođe i odbornička grupa koju predvodi Ðilas "Savez za Srbiju", a u kojoj su i odbornici stranke koju vodi Vuk Jeremić.

Ðilas je takođe rekao da će i dalje raditi na stvaranju "Saveza za Srbiju" na republičkom nivou.

VIDEO: Dragan Đilas o guranju odbornika u Skupštini grada

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    9. maj 2018 | 16:21

    Neće se ono nikada ni sporazumeti,a i da uspeju ništa im ne vredi.

  • Era

    9. maj 2018 | 17:53

    Isti su i zato ni ne mogu da se dogovore.

  • Milenko

    9. maj 2018 | 16:22

    Jankovic i Dilas imaju iste interese i zbog toga ne mogu da nadju zajednicki jezik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA