≫ 

Blokada karatista tzv. Kosova kukavički i očajnički čin: Pacoli izneo niz uvreda, pa još i zapretio Srbiji

On je dodao da nije tačno da Kancelarija za vezu Kosova u Srbiji nije na vreme obavestila srpske vlasti u vezi sa putovanjem karatista, jer je to urađeno još pre mesec dana

  • 9

Kosovski ministar inostranih poslova Bedžet Pacoli ocenio je danas da je odluka Srbije da ne dozvoli ulazak tamošnjim karatistima zbog isticanja obeležja samoproglašene države Kosovo suprotna evropskim načelima i ne vodi normalizaciji odnosa.

Preokret! Kosovski karatisti ipak kreću ka Novom Sadu

- Akt blokiranja karatista Kosova koji su krenuli u Novi Sad da učestvuju na Evropskom prvenstvu u karateu je kukavički i očajnicki čin Srbije. Takav potez srpskih vlasti je teško kršenje svake međunarodne konvencije, nasilje nad svim evropskim načelima i vrednostima i dijametralno suprotan dokaz deklarativnom cilju o normalizaciji odnosa - naveo je Pacoli u saopštenju.

On je dodao da nije tačno da Kancelarija za vezu Kosova u Srbiji nije na vreme obavestila srpske vlasti u vezi sa putovanjem karatista, jer je to urađeno još pre mesec dana.

Foto: Shutterstock/Pixabay

- Kosovska državnost postoji i međunarodno je prihvaćena, a Srbija treba da zna da Svetske sportske federacije imaju snažna pravila za države koje sprečavaju učešće sportista u različitim aktivnostima jer sport služi miru i pomirenju među narodima. Pre nekoliko godina prilikom Svetskog prvenstva u džudou Maljindi Keljmendi je upravo zbog ovih pravila Rusija prihvatila pasoš, prihvatila je zastavu i himnu Kosova. Mi ćemo tražiti od sportskih organizacija da isključe Srbiju -poručio je Pacoli.

VIDEO: Kako su Delije negodovale zbog rukometne utakmice sa tzv. Kosovom

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    9. maj 2018 | 20:18

    I treba da nas kazne...mi nismo ništa drugo ni zaslužili... Kakvi nam političari takvi smo i narod... Glupi i naivni

  • MilanT

    9. maj 2018 | 20:13

    A ha... to vam je za Zvezdu u Gracanici sto igra...

  • Niš

    10. maj 2018 | 19:49

    KOSOVO JE SRBIJA gospodine Pacoli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA