≫ 

Tvrđava Sofija: Više hiljada policajaca čuva Vučića i ostale lidere EU i Zapadnog Balkana na Samitu (FOTO) (VIDEO)

Na ovom značajnom skupu učestvuje preko 30 delegacija sa Starog kontinenta predvođenih šefovima država i vlada, a angažovano je više hiljada pripadnika snage bezbednosti, kako bi se starali o njihovoj bezbednosti

  • 2

U sofijskoj Nacionalnoj palati kulture održava se Samit lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana. Kako na ovom značajnom skupu učestvuje preko 30 delegacija sa Starog kontinenta predvođenih šefovima država i vlada, angažovano je više hiljada pripadnika snage bezbednosti, kako bi se starali o njihovoj bezbednosti.

Važni susreti predsednika Vučića na Samitu Evropskih narodnih partija (FOTO)

Sofija je u poslednja dva dana pretvorena u tvrđavu. Pripadnici snaga bezbednosti se nalaze na svakom koraku u užem gradskom jezgru, gde se nalazi Nacionalna palata kulture, u kojoj se održava Samit lidera EU i Zapadnog Balkana.

Na ulicama su pripadnici regularne policije, specijalne snage, kao i Žandarmerija, a uređaji za komunikaciju odaju i snage bezbednosti u civilu.

Foto: Telegraf

Kako saznajemo u lokalnim medijima i od građana, u glavnom gradu Bugarske je već dva dana na snazi poseban režim saobraćaja.

Foto: Telegraf

Blokirane su mnoge ulice, pa se čak i dobro obavešeteni taksisti se ne snalaze.

Foto: Telegraf

Ovako pojačano obezbeđenje ne čudi, s obzirom na to da prisutno 28 delegacija na najvišem nivou iz država članica EU i još 6 delegacija sa Zapadnog Balkana.

Foto: Telegraf

Dešavanja u okviru Samita prati 900 akreditovanih novinara.

M.Ivas (marko.ivas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mister no

    17. maj 2018 | 09:39

    Da su posteni i da rade za dobrobit naroda ne bi im policija trebala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA