Brnabić na Bečkom ekonomskom forumu u Sofiji: Politika susreće ekonomiju (FOTO) (VIDEO)

Ovaj skup "prati" Samit EU-Zapadni Balkana koji je juče održan u glavnom gradu Bugarske

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvuje danas u Sofiji na "Bečkom ekonomskom forumu", na kojem su, osim nje, učešće uzeli i premijeri Zapadnog Balkana i predstavnici ekonomskih institucija, koji će razgovarati o aktuelnim ekonomskim temama u regionu.

Brnabić na Svetskom ekonomskom forumu sa najuticajnijim političkim liderima: U fokusu su tri teme

Ovaj skup "prati" Samit EU-Zapadni Balkana koji je juče održan u glavnom gradu Bugarske.

Među govornicima na skupu, pored srpske premijerke, najavljeni su i bugarska šefica diplomatije, koja predsedava EU Ekaterina Zaharijeva, premijeri Bugarske Bojko Borisov, Albanije Edi Rama, Makedonije Zoran Zaev, Crne Gore Duško Marković, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Konferencija Bečkog ekonomskog foruma počela je juče neformalnim skupom na kome će učestvovati visoki predstavnici ekonomskog i političkog života iz regiona, među kojima je predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović.

Teme o kojima će se razgovarati na konferenciji biće i "Region zapadnog Balkana: Realnost i očekivanja - ko preuzima odgovornost", kao i "Uloga investicija za rast i stabilnost".

Bojko Borisov i Ana Brnabić - Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Zvanični deo foruma održava se danas pod motom "Politika susreće ekonomiju".

Kako su ranije saopštili organizotori, "Bečki ekonomski forum" ovim samitom želi da izgradi most između bugarskog i austrijskog predsedavanja EU, koje će se dogoditi u drugoj polovini 2018. godine.

Predsednica srpske vlade Ana Brnabić juče je učestvovala na Svetskom ekonomskom forumu, gde je otvorila panel "U susret budućnosti izgradnjom digitalnog ekosistema", na kojem je govorila o digitalnoj transformaciji i razvoju regiona.

Premijerka je poručila da je proces digitalizacije šansa za zemlje u razvoju da uhvate korak sa tehnološki razvijenim zemljama i smanje jaz u tehnologijama i načinu poslovanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA