Počinje velika smena ambasadora Srbije u svetu: Dačić u Beograd vraća diplomatu iz Pariza, a evo ko je sledeći

- Na ambasadorska mesta biće postavljane uglavnom profesionalne diplomate ili ugledni pojedinci koji bi na toj funkciji mogli da doprinesu državi - rekao je Ivica Dačić

  • 6

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najverovatnije će opozvati ambasadora u Francuskoj Rajka Ristića, ali i direktora Srpskog kulturnog centra Radoslava Laleta Pavlovića, posle njihovog nedavnog sukoba.

Vlasti u Prištini planiraju da odseku sever Kosova: Albanci udaraju na Brnjak i Jarinje

Prema pisanju medija, SNS i SPS, kao koalicioni partneri, trebalo bi da se dogovore kada će Ristić i Pavlović biti opozvani i ko će ih zameniti.

- Brojni skandali i nedolično ponašanje koji su se vezivali za Ristića, kao i nedavni sukob sa Pavlovićem, u vezi s produžavanjem ugovora o radu dvojici zaposlenih u Kulturnom centru u Parizu, doprineli su odluci da se smeni - piše Kurir.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poslao je i inspekciju da ispita skandal nastao svađom i umalo tučom Ristića i Pavlovića, a tim povodom u Parizu su bili i generalni sekretar MSP Veljko Odalović i državni sekretar Ivica Tončev.

Foto: paris.mfa.gov.rs

Imajući u vidu stanje na terenu, odlučeno je da Ristić bude opozvan, a sa njim se u Srbiju, po svemu sudeći, vraća i Lale Pavlović. Još se čeka dogovor koalicionih partnera oko toga ko će biti novi ambasador. 

Nedavno se u javnosti pojavila informacija da Ristić rezidenciju u srcu Pariza nije koristio samo za prijeme i kulturne manifestacije, već i za organizovanje privatnih poslava i svadbe svojih prijatelja.

Prema pisanju medija, Ristić je oštetio zdanje u kojem je smešten Kulturni centar kad je rešio da na svoju ruku zameni stolariju i stavi PVC, a reč je o zdanju starom 106 godina koje je pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture Francuske.

Ivica Dačić nedavno je najavio veliku smenu i imenovanje 30 novih ambasadora do kraja godine širom sveta. Prema njegovim rečima, na ambasadorska mesta biće postavljane uglavnom profesionalne diplomate ili ugledni pojedinci koji bi na toj funkciji mogli da doprinesu državi, a za ambasadora Ristića je rekao da mu "svakako uskoro ističe mandat".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. maj 2018 | 10:26

    Vrati i ove iz Crne Gore. Nista ne rade samo se setkaju. Nikakva vajda od njih

  • S .M.

    23. maj 2018 | 18:39

    Izgleda da mnogi zaborave šta im je posao u diplomatiji. Pa tako često brukaju taj čestit posao. Dačiću smenjuj takve imaš podršku.

  • %+%

    23. maj 2018 | 13:48

    E da su oni jedini. Ivice ili rešavaj javašluk ili ce ti doci glave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA