Orden za bivšu ambasadorku Srbije u Belgiji: Tokom njenog mandata započeti pregovori sa EU i dijalog Beograda i Prištine (FOTO)

Ona je bila bilateralni ambasador za Belgiju i Luksemburg u periodu mart 2012-avgust 2017. godine.

  • 1

U ambasadi Belgije danas je uručen orden Veliki krst reda krune koji je kralj Filip od Belgije dodelio Vesni Arsić bivšem ambasadoru Srbije u Belgiji do sredine 2017. godine.

Priština koči formiranje ZSO uz podršku Brisela: Evropska unija ne reaguje na opasne provokacije albanske strane

Ovaj orden spada u jedne od najviših priznanja koje se kada su u putanju strane diplomate dodjeljuje za izuzetan doprinos u unapređenju bilateralnih odnosa sa Belgijom.

Vesna Arsić bila je bilateralni ambasador za Belgiju i Luksemburg u periodu mart 2012-avgust 2017. godine.

U tom periodu je Srbija otpočela pregovore sa EU, otvoren je dijalog Beograda i Prištine, ustanovljen Berlinski proces dublje integracije zemalja regiona Zapadnog Balkana.

Vesna Arsić-Foto: Promo

U tom procesu podrška Belgije kao jedne od osnivača EU postaje jako bitna.

Međusobna trgovinska razmena između Belgije i Srbije uvećana tako što je u tom periodu (2012-2017 godine) izvoz porastao za 45 odsto a uvoz za 35, Zaključen je Memorandum o saradnji Kraljevske biblioteke Belgije i Narodne biblioteke Srbije, oformljena međuparlamentarna grupa prijateljstva, unapređena saradnja u o oblasti nauke, obrazovanja i kulture.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA