Prirodno je da Radojičić bude gradonačelnik Beograda: Vesić o predlogu SNS-a

- Ako smo na prvo mesto stavili Radojičića bilo je prirodno da njemu bude ponuđeno da bude gradonačelnik Beograda - rekao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 33

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je bilo prirodno da Gradski odbor SNS predloži Zorana Radojičića da bude gradonačelnik Beograda, jer je bio prvi na listi.

Pada odluka o gradonačelniku Beograda: Ko ima najveće šanse?

On je naglasio da SNS nije stranka koja vara ljude, da stavlja na listu jednog a kasnije predlaže drugog kandidata.

- Ako smo na prvo mesto stavili Radojičića bilo je prirodno da njemu bude ponuđeno da bude gradonačelnik Beograda. To znači da ćemo nastaviti da sprovodimo isti program koji smo obećali u kampanji - rekao je Vesić za TV Pink.

Kako kaže, SNS ne vodi politiku jedne stranke već društveno odgovornu politiku, a to su potvrdili gradski izbori gde se na listi našao veliki broj nestranačkih ličnosti.

Foto: A. Nalbantjan

- Meni će biti zadovoljstvo da radim sa doktorom Radojičićem. To je dokaz da će se grad u naredne četiri godine razvijati istim putem, a to je da se Grad spusti na reke, da će se raditi veliki infrastrukturni projekata, izgradnja dva mosta, dva tunela.... - pojasnio je Vesić.

To što stranka, kako kaže, vodi društveno odgovornu politiku rezultiralo je na izborima sa 45 odsto glasova.

- Kada se ponašate kao opozicija dobijete pet do deset odsto glasova. Društvo ne može da vodi jedna stranka, niti bilo koja stranka ima kapacitet za to. Ako sprovodite velike promene neophodno je uključiti celo društvo - zaključio je Vesić.

Foto: pixabay.com

Strabaks i na ćirilici

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da komapanija Starbaks dolazi u Beograd i da je desetak meseci proveo razgovarajući sa njima o dolasku.

- To nije velike investicija, ali Starbaks je jedna konzervativna kompanija koja se veoma teško odlučuje da uđe na tržišta. Ima 27.000 radnji u čitavom svetu, kofi šopova. Ono što me posebno čini zadovoljnim je što je njihov motiv bio veliki broj turista u Beogradu - rekao je Vesić za TV Pink.

On je dodao da će zamoliti predstavnike kompanije da natpis bude i na ćirilici i na latinici kako bi se promovisalo ćirilično pismo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneža

    5. jun 2018 | 10:38

    Slažem se da je predlog za gradonačelnika sasvim opravdan, a za pohvalu je i to što među ljudima koji su bili u trci za mesto gradonačelnika nema sujete.

  • Joca

    5. jun 2018 | 10:40

    Ne vidim problem u ovoj odluci.

  • maki

    5. jun 2018 | 12:44

    To smo i ocekivali. Bio je prvi na listi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA