Na set finansijskih zakona podneto 1.000 amandmana: Skupština počela raspravu

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković kazala je u načelnoj raspravi da je cilj seta finansijskih zakona unapređenje poslovnog ambijenta

  • 1

Skupština Srbije počela je danas raspravu o setu finansijskih zakona na koje je podneto oko 1.000 amandmana.

Ko je namirio sebe, kuma i bližnje i kome treba Su Đok terapija? Neobična rasprava u Skupštini Srbije

Najviše amandmana, više od 500 stiglo je na Predlog zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu.

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković kazala je u načelnoj raspravi da je cilj seta finansijskih zakona unapređenje poslovnog ambijenta, stvaranje pretpostavki za dalji razvoj finansijskog tržišta i dodatna zaštita korisnika finansijskih usluga.

Tabaković je, govoreći o Predlogu zakona o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja po platnim transkacijama, rekla da on omogućava da država preko NBS obezbedi sigurnost platnih transakcija i niže troškove za građane.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Objasnila je da se sada propisuje obaveza da se poravnanje za domaće transakcije obavlja u Srbiji pod nadzorom NBS i ostalih državnih organa što do sada nije bio slučaj, nezavisno da li se plaća stranim karticama koje su izdale domaće banke ili domaćom karticom koju su izdale domaće banke.

Tokom rasprave, opozicija je govorila o javnom dugu Srbije, ali na predložene zakone nije imala veće primedbe.

Pored predloženih zakona, među kojima su izmene Zakona o stečaju, poslanici su u prethodne sedmice razmatrali i nekoliko sporazuma o zajmovima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kofer

    6. jun 2018 | 13:19

    Ovo je oprobani recept. Pozicija podnosi amandmane i kradu vreme da opozicija ne bi mogla da govori! Demokratija na delu ili licemerstvo režima!!! Ovakva prljavština ni SPS u Slobodanovo vreme nije pala na pamet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA