≫ 

Sutra vanredna sednica Skupštine Srbije: Njihov izbor je na dnevnom redu

Zasedanje će se održati u Domu Narodne skupštine, sa početkom u 10 časova

  • 19

Na zahtev 158 poslanika za utorak, 12. jun sazvana je nova vanredna sednica Skupštine Srbije na kojoj će se između ostalog razmatrati ponovni izbor Jorgovanke Tabaković za guvernera Narodne banke Srbije i više zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave.

Boško Obradović zaradio opomenu u Skupštini Srbije zbog frizure

Na dnevnom redu biće i predlog za izbor Željka Jovića za guvernera Narodne banke Srbije, a kao i predlog za izbora članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, na predlog zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao i na predlog Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Razmatraće se i odluka o izboru predsednika sudova koji je podneo Visoki savet sudstva.

Na dnevnom redu su izmene i dopune zakona o lokalnoj samoupravi, o državnoj upravi, o matičnim knjigama, i javnim agencijama koje je podnela Vlada Srbije.

Skupština će razmatrati Predlog zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o službenoj upotrebi jezika i pisama, koje je takođe podnela Vlada Srbije.

Narodni poslanici razmatraće predlog izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji, koji su podneli narodni poslanici Studenka Kovačević, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković, kao i potvrdjivanje Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koje je podnela Vlada.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bor

    11. jun 2018 | 12:15

    Postoji konstantnost u njihovom radu, koji je zadovoljavajući i nema onda razloga da se to promeni

  • darko

    11. jun 2018 | 13:43

    Trebali su češće da organizuju sednice ovakvog tipa,, obzirom na veliki broj zakona koji čeka na izglasavanje.

  • Nele

    11. jun 2018 | 11:31

    Dobra odluka da gospođa Tabaković ostane na toj funkciji nije imala ni jednu mrlju do sada u svom radu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA