POKS podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Vojvođanske partije

Krivičnu prijavu su podneli zbog krivičnog dela, poziva na rušenje ustavnog poretka Republike Srbije i izazivanja nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti, jer je Odžić izjavio da je Vojvodina okupirana 1918. godine od strane Srbije i pozvao na njeno otcepljenj

  • 2

Pokret obnove Kraljevine Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Odžića, predsednika Vojvođanske partije, saopštili su iz POKS-a.

Glavni odbor POKS-a izglasao svoje crvene linije o Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Rusiji i monarhiji preko kojih neće preći

Kako se navodi u saopštenju, krivičnu prijavu su podneli zbog krivičnog dela, poziva na rušenje ustavnog poretka Republike Srbije i izazivanja nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti, jer je Odžić izjavio da je Vojvodina okupirana 1918. godine od strane Srbije i pozvao na njeno otcepljenje.

Srpska Vojvodina je prisajedinjena Kraljevini Srbiji pre sto godina voljom većine naroda, koji se vekovima za to borio. Protivno svakom moralu i pravu je da lider jedne partije koja je registrovana u Srbiji daje izjave u suprotnosti sa ustavom svoje zemlje, odnosno da je Vojvodina okupirana i da poziva na njeno otcepljenje. Po njemu su Srbi okupirali Srbe u Vojvodini, što je van svake pameti. Separatistima kao da nije dovoljno što je južna srpska pokrajina na ivici novog rata, pa sukobe žele da prenesu i na severnu. Upravo zbog toga je važno da tužilaštvo reaguje na vreme i procesuira one koji narušavaju ustavni poredak i pozivaju na nasilje i rat jer se samo tako može desiti izdvajanje Vojvodine iz Srbije – ističe narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

POKS podseća da je Vojvođanska partija poznata po tome što kao jedini način za svoju „promociju“ i privlačenje pažnje koristi senzacionalizam i pozivanje na otcepljenje Vojvodine od Srbije i da im ovo nije prvi put, piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA