Rasim Ljajić traži rešenje za "slučaj Omerović": Svesni smo političke štete, tražimo izlaz iz ove situacije

Meho Omerović pozvao se na diplomatski pasoš pošto je nedavno priveden na aerodromu u Frankfurtu jer je iz fri šopa izašao, a da nije platio kozmetiku koju je uzeo

  • 4

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je povodom slučaja poslanika te stranke u Skupštini Srbije Meha Omerovića koji se posle incidenta na aerodromu u Frankfurtu pozvao na diplomatski imunitet, da se u SDPS otvoreno razgovara o toj temi i da se traži izlaz iz te situacije.

Slučaj "Omerović" i ko sve i zašto ima prava na diplomatski pasoš?

- Ovo je jedna teška i mučna situacija za sve nas, a posebno za gospodina Omerovića. I mi ne zabijamo glavu u pesak već o tom problemu otvoreno razgovaramo sa Omerovićem. Čitav slučaj ima i ljudsku i političku dimenziju - rekao je Ljajić.

Meho Omerović pozvao se na diplomatski pasoš pošto je nedavno priveden na aerodromu u Frankfurtu jer je iz fri šopa izašao, a da nije platio kozmetiku koju je uzeo.

Na pitanje da li je Omeroviću savetovao da podnese ostavku, Ljajić je rekao da stranka nije preki sud da lako donosi odluku koja može imati dalekosežne posledice po nečije privatne i profesionalne živote, a posebno što još nema epiloga incidenta.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić-Foto: Marko Jovanović

- Svesni smo sa druge strane i političke štete koju je incident prouzrokovao i njemu i stranci. Baš zbog te kompleksnosti celog slučaja, pažljivo zajednički tražimo izlaz iz te situacije. Uostalom i Omerović je više puta rekao da u nekom nepovoljnom razvoju događaja neće dopustiti da trpi ni stranka ni vladajuća koalicija - rekao je Ljajić.

Ljajić koji je i potpredsednik Vlade Srbije, rekao je da bi najgore bilo da slučaj Meha Omerovića postane dežurna tema koju bi svako mogao da korsti zarad političkih potreba.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvonko

    17. jun 2018 | 12:17

    Isterat ga iz parlamenta i iskljucit ga iz stranke jedino resenje i opravdanje za stranku

  • Тодорић

    17. jun 2018 | 13:18

    Па зар Вам није довољан екстремни Блам,још Вам недостаје ЕПИЛОГ?

  • Zo

    17. jun 2018 | 16:14

    U normalnim zemljama zbog ovog pada vlada a kod nas razgovaracemo sa njim, videcemo i sl. Zalosno i sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA