≫ 

Prepoznali ste napor Srbije da očuva mir u regionu: Brnabić zahvalila Liberiji na povlačenju odluke o priznanju Kosova (FOTO)

Premijerka je istakla da je cilj Srbije da održi ekonomsku stabilnost i uspostavi političku i ekonomsku saradnju sa što većim brojem država i partnera u svetu

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u današnjem razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Liberije Gbezongarom Milton Findlijem da je odluka te zemlje o povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti potvrda da je prepoznat napor Srbije da očuva stabilnost regiona i dijalogom dođe do kompromisnog rešenja.

Šta se zapravo krije iza odluke Liberije da povuče priznanje nezavisnosti Kosova?

Premijerka je istakla da je cilj Srbije da održi ekonomsku stabilnost i uspostavi političku i ekonomsku saradnju sa što većim brojem država i partnera u svetu.

U tom smislu za državu je, prema njenim rečima, veoma značajna saradnja i sa tradicionalno prijateljskim zemljama, kao što je Liberija.

Ministar Findli naglasio je da su dve zemlje povezane tradicionalnim prijateljstvom još iz doba bivše Jugoslavije i da je Vlada Liberije spremna da pruži podršku Srbiji u svim važnim pitanjima od nacionalnog interesa.

Ana Brnabić na sastanku sa Gbezongarom Milton Findlijem-Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Na sastanku je zaključeno da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, pre svega u domenu obrazovanja, turizma i poljoprivrede.

Predsednica vlade istakla je da su studenti iz Liberije dobrodošli da studiraju u našoj zemlji u okviru programa za stipendiranje, naročito u oblasti medicine, jer se na taj način jačaju veze između država i generacija koje dolaze.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA