Kada će Hrvatska vratiti Krajinu? Šešeljev sin usred Strazbura prozvao šeficu hrvatske diplomatije

On je ocenio i da je sramno što se godišnjica "Oluje" u Hrvatskoj proslavlja kao nacionalni praznik

  • 19

Član srpske delegacije i potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj danas je, na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, upitio šeficu hrvatske diplomatije Mariju Pejčinović Burić "kada će Hrvatska vratiti otetu teritoriju Republike Srpske Krajine ljudima koji su bili prinuđeni da pobegnu od ustaškog noža".

Ko je citirao vladiku Nikolaja, a ko tražio poternicu za Meha Omerovića: Burna rasprava u Skupštini Srbije

Šešelj, koji je drugog dana junskog zasedanja PS SE u Strazburu zatražio reč nakon uvodnog izlaganja Pejčinović Burić, naglasio je da su Hrvati tokom operacije "Oluja", "okupirali srpsku teritoriju, ubili oko 1.000 i proterali gotovo pola miliona Srba", saopštila je SRS.

On je ocenio i da je sramno što se godišnjica "Oluje" u Hrvatskoj proslavlja kao nacionalni praznik.

Aleksandar Šešelj smatra i da je osnivač HDZ, političke stranke kojoj pripada hrvatska ministarka, "zločinac i neofašista Franjo Tuđman, koji je odgovoran za najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata".

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova prethodno je saopštilo da je potpredsednica hrvatske vlade i ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić predstavila na današnjem zasedanju PS SE u Strazburu program i aktivnosti hrvatskog predsedanja Odborom ministara Saveta Evrope, te da je u svojstvu predsjedavajuće izvestila o aktuelnostima u okviru Odbora ministara, preneo je Jutarnji.hr.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    25. jun 2018 | 21:16

    Mali Seselj. Bravo, bravo, bravo.

  • asd

    26. jun 2018 | 00:22

    Seselj, decko oladi dosta smo naucili od tvog tate velikog srbina, pa jel smo normalni vise dokle sluzbe da nas pujtaju vise ...!

  • Тодорић

    25. jun 2018 | 21:20

    Јак на тату!!! Браво!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA