≫ 

Nemačka će uvek podržavati Srbiju na putu ka Evropskoj uniji: Ditman u oproštajnoj poseti Brnabićki (FOTO)

- Pomoć Nemačke se ogleda u snažnoj podršci evrointegracijama Srbije - rekla je premijerka Srbije

  • 34

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Savezne Republike Nemačke u Srbiji Aksela Ditmana, kojem je zahvalila na ličnom doprinosu unapređenju saradnje i razvoju odnosa dve zemlje.

Vlada obeležila godinu dana rada: Brnabićka predstavila rezultate, ovu ocenu je dala ministrima (FOTO) (VIDEO)

Predsednica Vlade je, ukazujući na činjenicu da je Nemačka među vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima, ocenila, takođe, da je ova zemlja i jedan od najznačajnijih investitora i najveći bilateralni donator Srbije.

Brnabić je istakla da se pomoć Nemačke ogleda i u snažnoj podršci evrointegracijama Srbije, kao i regionalnoj stabilnosti i saradnji, naročito kroz "Berlinski proces".

Ambasador Ditman rekao je da je izuzetno zadovoljan zbog potpisivanja Memoranduma o razumevanju kojim je je dogovorena saradnja na programu promocije preduzetništva i samozapošljavanja, a u sklopu Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Pomoć Nemačke se ogleda u snažnoj podršci evrointegracijama Srbije-Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

On je, takođe, istakao da je poboljšanja poslovne klime u Srbiji, omogućilo dolazak stranih kompanija, a da u budućnosti očekuje i povećanje nemačkih investicija na srpskom tržištu.

- Projekti koje dve države zajedno realizuju od velikog su značaja za srpsku ekonomiju i reforme, a Nemačka će i dalje biti pouzdan partner Srbiji na putu ka Evropskoj uniji - rekao je Ditman.

Sagovornici su se složili da dve zemlje beleže istorijski napredak u međusobnim odnosima, ocenjujući da su posete najviših zvaničnika dveju zemalja i otvoren dijalog doprinele stvaranju poverenja i partnerstva u brojnim oblastima.

Ditman je zahvalio premijerki i Vladi Srbije na podršci tokom svog mandata u Srbiji-Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ditman je zahvalio premijerki Brnabić i Vladi Srbije na podršci i ukazanom poverenju tokom svog mandata u našoj zemlji, a premijerka Brnabić je ambasadoru poželela mnogo uspeha na novoj dužnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ss

    6. jul 2018 | 12:08

    Sve vise stranih sila podrzava Srbiju jer prepoznaju napor i trud nase vlasti da stvori dobru poslovnu klimu i korektne spoljno drzavne odnose

  • Dara

    6. jul 2018 | 12:43

    Vazno je da nas lider EU podrzava na nasem putu ka clanstvu.

  • Sanja

    6. jul 2018 | 12:08

    Podrška koju nam Nemačka daje je od izuzetnog značaja, Srbija to mnogo ceni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA