≫ 

Šta se krije iza formiranja kosovskih bezbednosnih snaga? Ta vojska ima smisla jedino u slučaju da se krene protiv Srba i Srbije

- Da li neko stvarno misli da je normalno da Srbi pucaju jedni na druge, kao što su nekada radili, boreći se u austrijskoj i turskoj vojsci - pitao je predsednik Vučić

  • 35

Posle informacija da Srbi sa Kosova masovno napuštaju "Kosovske bezbednosne snage" predsednik Aleksandar Vučić rekao je kako smatra da Srbima i nije mesto u tim redovima, ističući da je to njegov stav, te da nema nikakvog pritiska kako bi tražili demobilizaciju.

Moji prethodnici su "overili" nezavisnost, zato danas nemamo ništa: Vučić o ishodu rešavanja pitanja Kosova

- Srbija se ponaša odgovorno, i mi kažemo šta bismo voleli. Međutim postavlja se pitanje - zašto se fomiraju te snage i u skladu s kojim aktom - rekao je Vučić novinarima.

On je ukazao da Srbe niko to nije pitao, i da, umesto toga, Priština kaže da Beograd vrši pritisak na njih.

- Da li je pritisak ako kažemo da ne bismo voleli da Srbin puca na Srbima, jer, čemu bi služila drugo ta vojska. Da neće da napadnu Albaniju, Albance u Makedoniji ili Albance u Crnoj Gori, sa kojima se graniče - zapitao je i primetio da ta vojska ima smisla jedino u slučaju da treba da krene protiv Srba i Srbije.

Upitao je da li neko stvarno misli da je normalno da Srbi pucaju jedni na druge, kao što su nekada radili, boreći se u austrijskoj i turskoj vojsci.

Da li neko stvarno misli da je normalno da Srbi pucaju jedni na druge-Foto: Tanjug/AP

- Ako je to što ja izgovorim pritisak...zovite to kako hoćete. Bilo šta drugo radio nisam. Video sam da sam nekakav vođa ''severne armije'' na severu Kosova. Video sam sve i svašta, a nisam. Ali, i da jesam, ne bih prekršio Ustav Srbije - rekao je on.

Istakao je i da Srbija više neće da dozvoli, ćutke, da joj ubijaju narod.

- Rekao sam više od deset puta da se Oluja, Bljesak i sve druge zločinačke akcije protiv našeg naroda neće ponavljati - rekao je on.

Ponovio je i uverenje da Priština neće izraditi statut Zajednice srpskih opština do planiranog roka.

Vučić je novinarima rekao da će, i nakon što Priština do predviđenog roka ne predstavi statut, nastaviti da radi i govori šta je istina, da se bori da Srbija dobije više nego što ima danas.

- Sve što budemo ponudili, biće u skladu sa ciljem očuvanja i zaštite interesa Srba i srpskog naroda, biće više nego što je to bio slučaj ranije. Mi svoju poziciju gradimo i na njoj radimo, i ona je danas značajnija nego ranije. Da nije tako, niko nas ne bi ništa pitao, nigde nas ne bi pozivao i niko sa nama ne bi razgovarao - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janja

    8. jul 2018 | 17:33

    Da se nikad ne ponovi! Ali Srbija ima svoje lavove...

  • Jovana

    8. jul 2018 | 17:24

    Njihova vojska je zločinački nastrojena prema ostatku srba koji žive na Kosovu. Tu su da zaplaše i progone naš nedužni narod. Pa ne planiraju oni da ratuju sa Grčkom i Crnom Gorom, već sa Srbijom.

  • jole

    8. jul 2018 | 17:13

    Da se nikad ne ponovi!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA