≫ 

Srebrenica nije genocid, najteži genocid koji se desio od Drugog svetskog rata je "Oluja": Palma ima i jedno teško pitanje za Izetbegovića

Marković je zapitao kako se to to zove kada neko protera ili pobije sve pripadnike jednog naroda i uništi mu svu imovinu

  • 13

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, izjavio je povodom godišnjice dešavanja u Srebrenici 1995, da su Haški tribunal i Sud u Beogradu sudili odgovornima za ratni zločin u Srebrenici, ali da ni Haški tribunal ni sudovi u Sarajevu, Zagrebu i Prištini nisu osudili najteže ratne zločince koji su počinili najveće zločine nad srpskim narodom od Drugog svetskog rata.

Spisak Majki Srebrenice je apsurdan! Linta: To je vid zastrašivanja srpskog naroda

- Od porodice Zec u Zagrebu, do Kosova i Metohije niko nije odgovarao za zločine nad Srbima na prostoru bivše Jugoslavije. Srebrenica nije genocid, ali Oluja jeste. Za razliku od Srebrenice, u Oluji je po naređenju tadašnjeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, proterano svo srpsko stanovništvo iz tadašnje Republike Srpske Krajine. Oni koji su ostali su pobijeni, a svi gradovi i sela u kojima su živeli Srbi zapaljeni i uništeni - naveo je Marković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Marković je zapitao kako se to to zove kada neko protera ili pobije sve pripadnike jednog naroda i uništi mu svu imovinu.

To se, ukazao je, desilo u Hrvatskoj, na Kosovu i Metohiji, kao i u Bosni i Hercegovini van Republike Srpske.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Marković je pozvao Bakira Izetbegovića da odgovori na pitanje gde su Srbi iz Sarajeva i ostalih gradova na području Federacije BiH i šta se sa njima dešavalo od 1992. do 1995.

- Ko ih je ubijao, držao u logorima i proterao. Ko je ubio 3500 Srba i zapalio sva srpska sela oko te iste Srebrenice“ , pita Marković.

Zaključio je da je 90-tih godina prošlog veka, na području bivše Jugoslavije došlo do građanskog rata, potpaljenog od nekih velikih sila i tu leži odgovor na sva pitanja.

- Jedini genocid koji se desio posle Drugog sveta rata zove se ''Oluja'' - poručio je Marković u pisanoj izjavi.

VIDEO: Sve strahote ratova na Balkanu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    11. jul 2018 | 21:35

    Niko od vas politicara nije bio u kozi ljudi koji su nevini stradali sa svih strana,tako da ni Markovic,ni Izetbegovic ni Kitarovic apsolutno niko nema pravo da komentarise ono sto nije doziveo.Ovo je samo sakupljanje jeftinih politickih poena.

  • Nebojsa

    11. jul 2018 | 23:41

    Jedan od retkih koji je digao glas. A gde je predsednik, premijer, ministri, javnost?

  • republika srpska

    11. jul 2018 | 20:56

    Bravo,Bog te blagoslovio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA