Ostavka Meha Omerovića jednoglasno usvojena: Više nije poslanik Skupštine Srbije

Podnošenjem ostavke Mehu Omeroviću prestaje mandat kao poslanika u Narodnoj skupštini Srbije

  • 9

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja jednoglasno je usvojio ostavku narodnog poslanika Meha Omerovića.

Meho Omerović podneo ostavku na mesto poslanika: Otkaz jutros stigao u pisanom obliku u Skupštinu Srbije

Odboru kojim predsedava poslanik Aleksandar Martinović, prisustvovalo je 11 članova koji su jednoglasno prihvatili ostavku poslanika Omerovića. Podnošenjem ostavke Mehu Omeroviću prestaje mandat kao poslanika u Narodnoj skupštini Srbije.

Poslanik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić je ocenio da se ostavka ne može posmatrati kao moralan čin Omerovića, već je u pitanju "iznuđena ostavka zbog pritiska u samom Parlamentu, ali i zbog pritiska javnosti".

Mirčić: Nije moralan čin, već iznuđen Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je dodao da se mora obraćati pažnja na koji način se Narodna skupština predstavlja javnosti, jer je teško vratiti ugled parlamentu.

- Ako pojedinci koji se bave sitnim kriminalom predstavljaju parlament teško je vratiti ugled parlamenta - kazao je Mirčić i dodao da se nada da će primer Omerovića omesti one koji se bave "težim kriminalom od krađe krema i ruževa".

On je dodao da je SRS insistirala da Meho Omerović nakon objavljivanja dokaza da je počinio krivično delo krađe odmah bude smenjen, ali je dodao da je na kraju došlo do njegove smene, ali najviše zbog pritiska javnosti.

- Mi smo insistirali da Meho bude smenjen. Vidite da je trebalo određeno vreme, ali je na kraju bilo uspešno, a sada ćemo vršiti pritisak na one koji su ukrali mandate da ih vrate - rekao je Mirčić.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Srbije Meho Omerović i narodni poslanik Socijaldemokratske partije Srbije podneo je Skupštini ostavku na mesto poslanika.

Omerović je nedavno bio priveden na frankfurtskom aerodromu u Nemačkoj pod optužbom za krađu kozmetike iz fri šopa, nakon čega se pozvao na imunitet pokazavši službeni pasoš.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    18. jul 2018 | 16:40

    Možda je i uprvu moj komšija kada kaže da ono što se kod nas naziva "kraduckanje", kod Nemaca se računa kao krađa! ;-) ;-)

  • DDF

    18. jul 2018 | 16:34

    Zadruga 2:Meho i Risto🤔🤔🤔

  • Тодорић

    18. jul 2018 | 16:02

    Штета што није рекао да има ишијас,који га тера у трк....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA