≫ 

Pogledajte kako je avion sa Haradinajem bežao pred Srbima u Republici Srpskoj (FOTO) (VIDEO)

Prema navodima, avion u kome se nalazio i zamenik premijera Bedžet Pacoli, pogrešno je navođen iz tornja u Tirani

  • 11

Avion, u kome su se nalazila trojica lidera privremenih kosovskih institucija, inače, bivših pripadnika OVK, juče je na samo 50 kilometra od granice sa Republikom Srpskom u blizini Plužina naglo propao i smanjio brzinu, prikazuje stranica Planefinder.net koja prati kretanja aviona.

Na njihovoj stranici se vidi da je avion naglo okrenuo i krenuo ka Albaniji kako bi novom rutom nastavio svoj let do Brisela. Zbog greške tornja u Tirani, avion je iz Prištine poleteo pogrešnom rutom ka teritoriji koju kontrolišu Srbi.

Foto: Profimedia

Na vreme su izbegli vazdušni prostor Republike Srpske zbog opasnosti da ne dođe do incidenta sa srpskim vlastima i da se naredi prizemljenje letilice sa predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem, premijerom Ramušem Haradinajem i zamenikom premijera Fatmirom Ljimajem.

Putanja aviona kojim je letela prištinska delegacija za Brisel Printskrin: planefinder.net

Prištinska delegacija zamalo uhapšena uoči odlaska u Brisel! Avion sa bivšim pripadnicima OVK uleteo u naš vazdušni prostor

Letelica je privatno vlasništvo zamenika premijera Bedžet Pacolija, registrovana u SAD.

Bedžet Pacoli Foto: Facebook/Naim Murseli

Kako su objavili kosovski mediji, zahvaljujući Pacoliju izbegnut je diplomatski incident jer je on naložio da se avion "bombardier" koji pripada njegovoj firmi Wells Fargo Trust CO vrati u pravcu Albaniju i da svoje putovanje nastavi prema novim koordinatama ka Bruselu.

Kako se vidi na Planefinder.net avion je naglo skrenuo na 50 kilometara vazdušne linije od Republike Srpske, u oblasti Plužina u Crnoj Gori. Naglo je smanjo brzinu i visinu, a zatim se uputio ka Skadarskom jezeru i vazdušnom prostoru Albanije, da bi zatim leteo paralelno sa albanskom obalom. Let je zatim nastavljen ka vodama Italije i u pravcu Brisela.

OVDE pogledajte kako je "bežala" prištinska delegacija od vazdušnog prostora Republike Srpske.

Vest da je avion zalutao u vazdušni prostor Republike Srpske objavio je preksinoć direktor prištinske televizije Klan Kosova, Baton Hadžiju, koji se takođe nalazio u avionu.

VIDEO: Intervju - Bedžet Pacoli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆupričaninSWE

    20. jul 2018 | 05:01

    Bolje tako nego da se brukamo i pustimo ga uz izvinjenje.

  • Cika Velja

    19. jul 2018 | 09:33

    Izadju ti oni iz aviona,kao stigli u Brisel,vreme lepo,ali nema nekog doceka...kad ono greska...sleteo avion u po' Beograda...i jos nema goriva za dalje pa ceka da ga napune??? DOBRO DOSLI U REPUBLIKU SRBIJU???

  • brana

    19. jul 2018 | 17:15

    A sta bi nasi i da ga neko uhapsi i isporuci Srbiji?Pa ne bi umeli da sastave najobicniju optuznicu i na prvi poziv iz neke zapadne ambasade bio bi poslat kuci...Da smo mi drzava bilo bi mu sudjeno i presudjeno jos pre 20 godina u samo bi bio poslat na sluzenje kazne kao i Taci i ostala teroristicka bagra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA